Rôzne

Pekné gesto policajtov: Zablokovali cestu, aby pomohli nevládnej starenke

To, že muži zákona nie sú vo svojom vnútri takí tvrdí, ako navonok pôsobia, dokazuje včerajšia dobre odvedená práca policajtov.

Ilustračný obrázok k článku Pekné gesto policajtov: Zablokovali cestu, aby pomohli nevládnej starenke
9
Galéria
Zdroj: Denník záchranára FB

Heslo „Pomáhať a chrániť“ si policajti, ktorí včera hliadkovali v Petržalke, zobrali naozaj k srdcu. To, ako sa zachovali, dokazuje, že muži zákona sú nielen tvrdí, ale aj citliví a nápomocní.

Správni muži

Počas včerajšej služby si okoloidúca hliadka na ceste všimla starenku, ktorá zrejme nevládala prejsť až k priechodu pre chodcov, aby sa dostala na druhú stranu cesty. Podľa svedkov sa pohybovala s veľkou námahou, a tak sa zrejme rozhodla riskovať a prejsť cez cestu mimo priechod.

Všimli si ju policajti, ktorí práve išli okolo. Neváhali a ihneď svojím vozidlom zablokovali cestu, vystúpili a odprevadili ju na druhú stranu. Je možné, že svojím skutkom zabránili nešťastiu, ktoré zoslabnutej starenke na ceste mimo priechodu pre chodcov hrozilo.

Svedkom situácie bol okoloidúci, ktorý správanie policajtov zachytil na fotke a zverejnil na sociálnej sieti so slovami: „Krásne gesto, určite stojí za zverejnenie.“

Rozhodnutie starenky síce nebolo rozumné a rozhodne ho neschvaľujeme, a iste ani polícia, no skutok týchto policajtov chytil za srdce každého, ku komu sa príspevok dostal.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM