Michaela Katonová Rôzne

Päť tipov na originálne aj bizarné darčeky, ktoré nájdete v Bratislave

Overená klasika trochu inak, priam nadpozemské kúsky aj originálne nepotrebnosti. Hľadali sme v uliciach Bratislavy inšpirácie na vianočné darčeky, ktoré nebudú tradičné a zároveň ich zoženiete aj keď sa čas do Štedrého dňa kráti.

Ilustračný obrázok k článku Päť tipov na originálne aj bizarné darčeky, ktoré nájdete v Bratislave
Zdroj: Dnes24.sk

Kto nedostal na Vianoce ponožky je pravdepodobne ojedinelý druh. Dnes už ale ponožky nemusia byť len čierne alebo biele. S jedným či dvoma pásikmi. Majú rôzne vzory, farby a dokážu dať celkovému vzhľadu akúsi bodku. Obzvlášť farebné a štýlové, pre dámy aj pánov sú tie od rýdzo slovenskej značky Fusakle. Nájdete ich v Zin Zin Concept store na Vajanského nábreží 9.

Nie sú čokolády ako čokolády…hlavne, keď nie sú z čokolády. Brošne, náušnice či prívesky z dielne šperkárky M. Podmanickej sú na zahryznutie, no jesť sa nedajú. Novinkou sú šperkovnice, na ktorých je roztečený kus čokolády. Takýto darček poteší dámy aj dievčatá a bonusom je, že z tejto čokolády sa nepriberá. Výrobky Mira Podmanická Čokolády nájdete v Slávici na Laurinskej 19.

Pre deti aj dospelých, jednofarebné aj pásikavé. Pískacie tričká sú slovenská značka, ktorá stavila na to, že hravých ľudí je stále dosť. Každé ich tričko má koženú nášivku a tá píska. Okrem toho každé „pískatko“ má iný tón. Na Vianoce si pripravili edíciu s pískacími sobmi. Vybrať si môžete na Miletičovej 22.

Motýlik od dávnych čias patrí k pravému gentlemanovi. V súčastnosti je to aj obľúbený doplnok pre odvážne dámy. Netradičnú alternatívu predstavujú Drevené motýliky. Vyrábané z rôznych druhov dreva, určite pritiahnu pozornosť a potešia sa im nielen milovníci klasiky. Bohatú ponuku má Zin Zin Concept store na na Vajanského nábreží 9.

Sú vaši príbuzní či kamaráti hrdí odkiaľ pochádzajú? Petržalka, Dúbravka, Kramáre alebo Lamač ? Ak áno, mikiny, či tričká s rôznymi nápismi mestských častí Bratislavy ich určite potešia. Pre tých, čo sa veľa sťahujú má značka univerzálne riešenie, kúsky s nápisom Bratiska. Na výber máte v Slávici na Laurinskej 19.

Foto: jednotlivé značky

Prečítajte si tiež: Rozhovor s Bratiskou: Našli dieru na trhu, obliekajú Bratislavu do originálnych kús­kov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM