Nina Táborská Rôzne

Päť najčítanejších článkov týždňa: Upadajúce nákupné centrum aj hádka na mestskom zastupiteľstve

Týždeň v kocke: Hlavné mesto žilo posledný týždeň hneď niekoľkými zaujímavými témami. Prinášame vám päť článkov, ktoré za uplynulých sedem dní zarezonovali u našich čitateľov najviac.

Ilustračný obrázok k článku Päť najčítanejších článkov týždňa: Upadajúce nákupné centrum aj hádka na mestskom zastupiteľstve
Zdroj: Dnes24.sk

Shopping Palace ešte existuje? Aj vám napadla rovnaká otázka?

Jedno z najstarších obchodných centier v Bratislave postupne upadáva do zabudnutia. Shopping Palace slávnostné otvárali v novembri roku 2004 a okamžite sa stal obľúbeným nákupným centrom mnohých Bratislavčanov. Ťažil predovšetkým zo svojej výbornej polohy. Ak ste v tom čase cestovali mimo hlavné mesto smerom na východ, vždy ste využili výpadovku pri Zlatých pieskoch, kde sa aj Shopping Palace nachádza.

No zo spomínanej výhody sa o niekoľko rokov stala nevýhoda. Vybudovaním diaľničného obchvatu prišlo obchodné stredisko o značnú časť svojej klientely. Náš redaktor sa pozrel, aká je návštevnosť centra dnes.

Viac sa dočítate tu: KOMENTÁR: Shopping Palace ešte existuje? Aj vám napadla rovnaká otázka?

Kde sa poslanci dohodnú, primátor zmení…

Na mestskom zastupiteľstve sa uplynulý týždeň diali veci. Najprv prišli odborári Dopravného podniku Bratislava s transparentmi namierenými voči rozpočtu, ktorý navrhol primátor a napokon sa zastupiteľstvo skončilo skôr, ako sa čakalo. Bratislavskí mestskí poslanci sa totižto rozhádali s Ivom Nesrovnalom.

Hoci mali pred sebou podvečer ešte niekoľko bodov na prerokovanie a rokovať aj chceli, zastupiteľstvo sa skončilo. V pláne mali vymeniť vedenie Bratislavskej vodárenskej spoločnosti. Niektorí poslanci dokonca na protest vytiahli svoje hlasovacie karty.

Viac sa dočítate tu: Zastupiteľstvo dnes predčasne ukončila hádka primátora s poslancami. Niektorí na protest vytiahli svoje hlasovacie karty

Dobré správy pre obyvateľov Karlovej Vsi

Nevyhovujúce prestupovanie na zastávke Molecova (a nielen tu) nie je pre ľudí, ktorí tadiaľto prechádzajú, novinkou. Pre komfortnejšie cestovanie sa tu nič zásadné od doby, kedy sa pridalo obratisko trolejbusov neurobilo. Teraz však čaká mestskú časť nielen vybudovanie nového terminálu na Molecovej, ale trať by dokonca mali zatrávniť. Čo všetko táto modernizácia prinesie?

Viac sa dočítate tu: Dobré správy pre Karlovešťanov: Zmodernizovaná električková trať v centre Karlovej Vsi bude zrejme

Najstaršiemu hokejbalovému ihrisku na Slovensku vdýchnu nový život

Na kramárskom hokejbalovom ihrisku je v poslednej dobe rušnejšie ako po iné dni. Aktivisti sa rozhodli opäť vrátiť život najstaršiemu hokejbalovému ihrisku na Slovensku. Ich víziou je vytvoriť krásne miesto pre šport, rekreáciu a oddych detí, mládeže a všetkých ľudí z okolia. Táto rekonštrukcia dostala názov Projek Guerera. Čudovali by ste sa, odkiaľ toto meno pochádza…

Viac sa dočítate tu: Dobrovoľníci to prevzali do vlastných rúk: Najstaršiemu hokejbalovému ihrisku na Slovensku vdýchnu nový život

Finanční žraloci a nové byty

Vo vznikajúcej štvrti Bory medzi bratislavskými mestskými časťami Lamač a Devínska Nová Ves vyrastú onedlho nové byty. Investičná skupina Penta tam plánuje v prvej fáze projektu Bory Home, ktorý sa rozprestiera na území s rozlohou zhruba 33-tisíc štvorcových metrov (m2), postaviť asi 340 bytov. A to zďaleka nie je všetko.

Viac sa dočítate tu: Penta plánuje pri Boroch postaviť 340 nových bytov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM