Tomáš Stupavský Rôzne

Päť najčítanejších článkov týždňa: Otváracie hodiny obchodov a nákupných centier aj zbieranie medvedieho cesnaku

Týždeň v kocke: Hlavné mesto žilo posledný týždeň hneď niekoľkými zaujímavými témami. Prinášame vám päť článkov, ktoré za uplynulých sedem dní zarezonovali u našich čitateľov najviac.

Ilustračný obrázok k článku Päť najčítanejších článkov týždňa: Otváracie hodiny obchodov a nákupných centier aj zbieranie medvedieho cesnaku
Zdroj: Dnes24.sk

Bratislavčanov zaujíma ako sú počas sviatkov otvorené obchody a nákupné centrá

Veľkonočné sviatky sú v plnom prúde a to samozrejme ovplyvňuje otváracie hodiny obchodov a nákupných centier v Bratislave. Väčšina z obchodov upravila počas Veľkej noci časy otvorenia, tak si ľudia museli dať pozor, aby si stihli nakúpiť všetko, čo potrebovali. Priniesli sme vám podrobný prehľad o otváracích hodinách.

Viac sa dočítate tu: Zistili sme to za vás: Takto budú počas veľkonočných sviatkov otvorené obchody a nákupné centrá v Bratislave

Otváracie hodiny obchodov počas veľkonočných sviatkov u našich susedov

Ak patríte k ľuďom, ktorí radi nakupujú v Rakúsku určite vás zaujalo, že počas sviatkov sú obchody za hranicami otvorené inak ako u nás. Aby ste sa sem neprehnali zbytočne, zistili sme pre vás otváracie hodiny jednotlivých obchodov.

Viac sa dočítate tu: Chystáte sa počas sviatkov do Rakúska na nákupy? Zistili sme za vás, ako budú otvorené obchody za hranicami

Rukojemnícka dráma v Rači

Cez víkend sa v mestskej časti Rača odohrala scéna ako z amerického filmu. Muž sa zabarikádoval v rodinnom dome a ako rukojemníka si vzal svoju bývalú priateľku, ktorej sa vyhrážal zbraňou.

Špeciálne policajné komando vykonalo zásah a nebezpečného maniaka spacifikovalo. Našťastie sa nikomu nič nestalo.

Viac sa dočítate tu: Rukojemnícka dráma v Rači je už u konca. Nebezpečného muža spacifikovala polícia

Zbieranie medvedieho cesnaku je teraz veľkým hitom

Medvedí cesnak niektorí zbierajú pre jeho liečivú silu, iní pre využitie v kuchyni. Jeho kvality dobre poznajú aj Bratislavčania. Ak chcete túto zdravú pochúťku nájsť, netreba za ňou chodiť veľmi ďaleko. Zbierať sa dá, pokým nekvitne.

Medvedí cesnak je chuťovo podobný tomu bežnému kuchynského cesnaku – ale v účinkoch liečivosti sa nedá zahanbiť. Je dokonca oproti klasickému cesnaku jemnejší, obsahuje enzýmy, viac aktívnych liečivých látok a množstvo vitamínu C. Po dlhej zime dokáže organizmus dať do poriadku zvnútra a nabudiť ho do nového fungovania.

Viac sa dočítate tu: Sezóna medvedieho cesnaku pomaly končí: Kde v Bratislave si lahôdku z prírody stále môžete nazbierať?

Smutný príbeh o dvojici, ktorá žije v aute

Imrich a Margita prišli o prácu, o príjem, o strechu nad hlavou, o svoje vnúčatá, o dôstojný život… Ich „domovom“ sa stalo nefunkčné auto. Tu prežívajú Vianoce, narodeniny, zimu aj horúčavy – tu majú všetko čo im zostalo.

Manželia z Bratislavy, ktorých zastihol krutý životný osud. Po tom, čo Imrich prišiel o prácu kuriča a domovníka, prišla o prácu upratovačky aj Margita. Výdaje prevýšili príjmy a nebolo už z čoho platiť nájom, neboli peniaze ani na základné potreby.

Viac sa dočítate tu: Možno ich poznáte. Ich domovom je auto, na parkovisku žijú už druhý rok. Niekomu ich osud ale nebol ľahostajný

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM