Nina Táborská Samospráva

V Novom Meste pribudne 120 nových parkovacích miest

Problém s parkovaním v mestskej časti Nové mesto na Podnikovej ulici má nový parkovací dom, ktorý ponúkne až 120 parkovacích miest. Takto to stojí v zámere investora, ktorým je s. r. o. Nobelova Invest.

Ilustračný obrázok k článku V Novom Meste pribudne 120 nových parkovacích miest
Zdroj: TASR

Ako investor zdôvodňuje svoje zámery, „v súčasnosti je lokalita charakteristická predovšetkým zlou kapacitou pre statickú dopravu, a to je viditeľné každý deň.“

„Okolie dotknutého územia je preplnené parkujúcimi autami na chodníkoch, čím sa znižuje kvalita využitia pre peších a ostatných účastníkov cestnej premávky a, samozrejme, aj kvalita života občanov žijúcich v tejto časti mesta,“ pokračuje firma Nobelova Invest v materiáli.

Parkovací dom by mal mať celkovo päť nadzemných podlaží. Prízemie by malo zahŕňať 20 parkovacích miest a ďalších 100 státí prinesú jednotlivé poschodia.

„Na prízemí bude vstupno-výstupná rampa s kontrolovaným vjazdom a výjazdom pre osobné automobily a vjazdom a výjazdom pre zásobovanie susediacej budovy predajne,“ uvádza navrhovateľ s tým, že parkovacie miesta budú slúžiť pre parkujúcich na Podnikovej ulici a v blízkom okolí, ako aj pre nakupujúcich.

Výstavba by sa mohla začať v apríli 2015 a ukončená by mohla byť do jedného roka. Predpokladané investičné náklady sú vo výške 280-tisíc eur.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM