Správy Samospráva

PARKOVANIE sa zmení aj v ďalšej časti Ružinova. Obyvatelia môžu poslať PRIPOMIENKY

Po zapracovaní pripomienok budú v priebehu apríla a mája v zóne vyznačovať parkovacie miesta. Reguláciu tu plánujú spustiť koncom mája.

Ilustračný obrázok k článku PARKOVANIE sa zmení aj v ďalšej časti Ružinova. Obyvatelia môžu poslať PRIPOMIENKY
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Bratislavský parkovací asistent (PAAS), kde platí mestská parkovacia politika, by sa mal koncom mája rozšíriť o ďalšiu zónu v Ružinove, a to o Nivy v časti Svätoplukova – Košická. Informuje o tom hlavné mesto.

Posielajte pripomienky

Regulácia parkovania by v rámci tejto zóny mala podľa zverejnenej mapy platiť na úsekoch ulíc Svätoplukova, Kulíškova, Koceľova, Kvetná, Viktorínova, Páričkova, v časti Košickej a Mlynských nív. Po Starom Ružinove a 500 bytoch ide o tretiu pripravovanú lokalitou do PAAS.

Odborní projektanti spracovali projekt organizácie dopravy, ktorý navrhuje, kde a ako budú v tejto lokalite vyznačené parkovacie miesta a ďalšie zmeny v organizácii dopravy,“ uviedol magistrát s tým, že pripomienky k návrhu projektu môže verejnosť posielať do 12. apríla.

Po zapracovaní pripomienok budú v priebehu apríla a mája v zóne vyznačovať parkovacie miesta. Reguláciu tu plánujú spustiť koncom mája.

Budú maľovať pásy a čiary

V rámci PAAS Ružinov začne od štvrtka (7. 4.) s realizáciou dopravného značenia v zóne Starý Ružinov – západ. Celomestská parkovacia politika by tam mala platiť od 3. mája.

Mestská časť zároveň na svojom webe zverejnila harmonogram prác rozdelených na etapy. „Prosíme, aby obyvatelia zóny, ako aj jej návštevníci rešpektovali dočasné dopravné značenie a v daných termínoch na vymedzených úsekoch miestnych ciest neparkovali,“ vyzýva samospráva.

V rámci prípravy regulácie majú byť vyznačované nové parkovacie miesta a pásy, čiary pre krátkodobé zastavenie a ďalšie vodorovné aj zvislé dopravné značenie.

Spolu s lokalitou Starý Ružinov – západ by mal PAAS začať platiť aj v ďalšej ružinovskej lokalite, a to v zóne 500 bytov. Prípravy v tejto lokalite by mali byť o niečo jednoduchšie. Zóna je totiž už regulovaná, nejaký čas v nej funguje miestna pilotná regulácia parkovania. Zmeniť by sa tak mali hlavne zvislé dopravné značky.

V Ružinove už PAAS platí od 23. marca v lokalite Starý Ružinov-východ. Prvými troma lokalitami, kde začal od 10. januára systém platiť, boli Tehelné pole v Novom Meste, Dvory 4 v Petržalke a Krasňany v Rači. Od 21. apríla by sa mal rozšíriť o zónu Hlavná stanica – Blumentál v Starom Meste. Koncom mája by sa mala pridať ďalšia ružinovská lokalita, a to Nivy v časti Svätoplukova – Košická.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Bratislava - Magistrát
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM