Kultúra Samospráva

Parkom Andreja Hlinku v Ružinove budú znieť české i slovenské hity

V rámci podujatia Ružinovská promenáda vystúpia v Parku Andreja Hlinku také mená ako Daniel Hůlka, Leona Machálková či Jiří Korn.

Ilustračný obrázok k článku Parkom Andreja Hlinku v Ružinove budú znieť české i slovenské hity
Zdroj: Bratislava - Ružinov

Daniel Hůlka, Leona Machálková, Jiří Korn, ale aj mnohí predstavitelia slovenskej hudobnej scény. To je len časť hudobníkov, ktorí vystúpia v nedeľu 11. júna v rámci Ružinovskej promenády 2017 v Parku Andreja Hlinku v Bratislave. Tá sa tento rok bude niesť v znamení slovenských a českých muzikálových, swingových, jazzových a bluesových hitov.

Na začiatok muzikál

Podujatie otvorí muzikál Cyrano z predmestia, ktorý je dielom Mariána Vargu, Pavla Hammela, Jána Štrassera, Kamila Peteraja a Alty Vášovej. Návštevníkom predstaví koncertné dielo 25-členný Art Music Orchestra a sólisti Divadla Novej scény. Spestrením koncertu bude spevácky zbor Lúčnica.

Nasledovať bude vystúpenie orchestra Fats Jazz band založeným klavírnym virtuózom Ladislavom Fančovičom, ktoré oživí tradíciu hot-jazzu a swingu 20. až 40. rokov minulého storočia. Chýbať nebude ani mladá bluesová kapela Blue Zodiac.

České hudobné hviezdy

Piesne ako Šrámy lásky, Rok dvoutisíci či Titanic zaspieva operný a muzikálový spevák a herec Daniel Hůlka. Najväčšie české muzikálové hity, ale aj výber z autorskej tvorby, predstaví speváčka Leona Machálková. Pódium bude následne patriť spevákovi popmusic, muzikálov a rocku Jiřímu Kornovi.

Všetkých troch predstaviteľov českej hudobnej scény bude sprevádzať Orchester Gustava Broma pod taktovkou Vlada Valoviča, avšak zahrá aj svetové hity jazzu a swingu uplynulého storočia.

Ružinovská promenáda v Parku Andreja Hlinku sa začína v nedeľu o 14:00 hod., vstup je bezplatný.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM