Maros Palesch Rôzne

Park v Ružovej doline zrevitalizovali za eurofondy

BRATISLAVA - RUŽINOV, 28.07.2011. Zrekonštruovaný park s detským ihriskom v Ružovej doline slávnostne odovzdali včera do užívania starosta bratislavskej mestskej časti Ružinov Dušan Pekár a predseda Bratislavskej župy Pavol Frešo. Mestská časť Ružino

**„Verím, že obyvatelia budú s novou podobou tohto príjemného parku v pokojnom vnútrobloku spokojní a budú ho aj vďaka novému detskému ihrisku využívať viac ako doteraz. Teší ma, že sa na takýto projekt podarilo mestskej časti získať peniaze z eurofondov,“ **vyjadril sa starosta Ružinova Dušan Pekár.

„Napriek obmedzenej možnosti čerpania prostriedkov z eurofondov sa nám darí revitalizovať verejné priestranstvá v mestách a obciach v rámci župy. Takto investované peniaze sú rozumne investované peniaze,“ povedal župan Pavol Frešo. Zároveň doplnil, že aj v tomto prípade sa ukázalo, aká je spolupráca s odborom SORO dôležitá a efektívna.

V rámci revitalizácie parku v susedstve kúpaliska Delfín mestská časť Ružinov vybudovala nové detské ihrisko doplnené o fitnes prvky a drobnú záhradnú architektúru. Pribudli chodníky, parkový mobiliár, zábrany proti parkovaniu na zeleni. Vysadených je 47 nových stromov.

Lokalitu Ružová dolina využívajú obyvatelia najmä na rekreáciu. V okolí sa nachádza materská škola a kúpalisko Delfín, základná škola, tri stredné školy, futbalový štadión, nákupné centrum, penzión pre seniorov a reštauračné zariadenie.

Ružinov sa môže hrdo zaradiť medzi ďalšie úspešné mestá a obce Bratislavskej župy, ktoré s pomocou eurofondov z OPBK vytvárajú lepšie životné prostredie pre svojich občanov. Veľkou pomocou bola aj spolupráca s odborom SORO, ktorý svojím proklientským prístupom pomáha pri získavaní peňazí z eurofondov.

Zdroj + foto: BSK, Iveta Tyšlerová

PARK_OBNOVENY
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM