han Futbal Šport

PARÁDA v podaní Slovanistov: Postúpili do pohárovej Európy a ZAROBILI milióny!

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava postúpili do 3. predkola Ligy majstrov. Zabezpečil si tak najmenej desať ďalších zápasov na medzinárodnej scéne. Už teraz má istú účasť minimálne v skupinovej fáze Európskej konferenčnej ligy.

Ilustračný obrázok k článku PARÁDA v podaní Slovanistov: Postúpili do pohárovej Európy a ZAROBILI milióny!
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Slovenský šampión po víťazstve 1:0 na pôde HŠK Zrinjski Mostar remizoval v utorňajšej domácej odvete 2. predkola so súperom z Bosny a Hercegoviny 2:2.

Postup belasých znamená aj to, že do klubovej kasy pribudne prémia vo výške 2,96 milióna eur.

V 3. predkole LM sa Slovan stretne s lepším z dvojice Šeriff Tiraspoľ – Maccabi Haifa (prvý zápas 1:0). Prvý duel odohrajú „belasí“ 9. augusta doma, odveta v Moldavsku alebo v Izraeli je na programe 15. augusta.

odveta 2. predkola Ligy majstrov:

ŠK Slovan Bratislava – HŠK Zrinjski Mostar 2:2 (1:0)

Góly: 5. Čavrič, 66. Zuberu – 75. Barišič, 90.+3 Ivančič, ŽK: Weiss, Kucka, Savvidis – Memija, Barišič, Čuže, Bilbija, Ivančič.

Rozhodovali: Pignard – Drouet, Coniglio (všetci Fr.), 20.498 divákov.

/prvý zápas: 1:0, ŠK Slovan postúpil do 3. predkola LM/

Slovan: Borjan – Pauschek, Kašia, Bajrič, Lovat – Savvidis, Kankava, Kucka – Zuberu (77. Marcelli), Čavrič (87. Abubakari), Weiss (77. Barseghjan)

Mostar: Marič – Čorluka, Barišič, Jakovljevič, Memija – Stanič (46. Ivančič), Čanadjija, Kožulj (46. Kiš) – Tičinovič (65. Jukič), Bilbija (73. Zlomislič), Čuže (65. Malekinušič)

hlasy po zápase /zdroj: RTVS/

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: „Postup do 3. predkola Ligy majstrov pred skvelou diváckou kulisou je výborný. Pokiaľ ide o záver zápasu, to sme my. Stačila malá nepozornosť a dostali sme dva góly. Mrzí ma žltá karta pre Vlada Weissa, ktorý nebude môcť nastúpiť v prvom dueli 3. predkola.“

Aleksander Čavrič, strelec prvého gólu Slovana: „My vždy vyrobíme nejakú drámu, tak to bolo aj dnes. Znervózneli sme a inkasovali dva góly. Dôležité však je, že sme splnili náš cieľ a postúpili do 3. predkola. Pri mojom góle som mal aj šťastie, že ma našla lopta.“

KLIKNITE aj na tieto články:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM