Andrea Mesarčíková Rôzne

Pacientske združenie Nádej pripravuje celoslovenský triatlon

Triatlon pre všetkých pripravuje Pacientske združenie sclerosis-multiplex Nádej.

Uskutoční sa 28. augusta v bratislavskej mestskej časti Čunovo.
„Predstavíme sa na triatlone nielen v úlohe aktívnych športovcov, ale zároveň ukážeme, čoho všetkého sú schopní aj veľmi ťažko chorí pacienti postihnutí jedným z najvážnejších neurologických ochorení. Budeme vystavovať aj výrobky z chránenej dielne Scarabeus, ktorú sme len prednedávnom otvorili pre pacientov s diagnózou sklerózy multiplex, uviedla Jaroslava Valčeková zo združenia Nádej.
Triatlon bude plný zábavy a predovšetkým športu. V rámci osobných dispozícií je pripravený beh, jazda na bicykli a plávanie. Beh je na dva kilometre, jazda na bicykli na osem kilometrov, vrátene vozíčkarov a plávanie, prípadne prebrodenie bazéna na 200 metrov. „Aj pre zúčastnené deti sme pripravili zaujímavý program. Napríklad si budú môcť vytvoriť svoj vlastný odznak s vlastnou kresbou. Pre všetkých účastníkov máme pripravené drobné darčeky,“ dodala Valčeková.
Spoločne s bratislavskými sa chystajú na tejto akcii zúčastniť aj pacienti z Trnavy, Nových Zámkov, Levíc, Piešťan, Nového Mesta nad Váhom, Trenčína, Košíc a ďalších slovenských miest.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM