Správy

Pacientom v nemocnici na Antolskej už zima nebude

Petržalská nemocnica na Antolskej ulici mala začiatkom roka problémy s kúrením. Musela pre ne presúvať pacientov do iných nemocníc.

Ilustračný obrázok k článku Pacientom v nemocnici na Antolskej už zima nebude
Zdroj: Dnes24.sk

Nový parný kotol by mali do petržalskej nemocnice na Antolskej ulici nainštalovať do konca septembra, najneskôr do začatia vykurovacej sezóny. Práce by pacientov nemali obmedziť. TASR to potvrdila Zuzana Eliášová, hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB), pod ktorú zariadenie spadá.

Nemocnica na Antolskej mala začiatkom roka problémy s kúrením. Musela pre ne presúvať pacientov do iných nemocníc UNB. Starý parný kotol sa preto rozhodla vymeniť. UNB ho dodá a nainštaluje firma Miteco, s.r.o., za 188.500 eur bez DPH. Predpokladanú hodnotu zákazky pôvodne stanovila UNB na približne 330-tisíc eur bez DPH.

Do súťaže sa podľa informácií z vestníka verejného obstarávania prihlásilo 15 uchádzačov, rozhodovať mala cena.

Nákup a inštaláciu nového kotla označila nedávno UNB za „najdôležitejšiu etapu rekonštrukcie tepelného hospodárstva vo svojich priestoroch“. Vládny kabinet poskytol UNB na jej modernizáciu 2,5 milióna eur. Na rekonštrukciu tepelného hospodárstva petržalskej nemocnice si UNB vyčlenila celkovo 776-tisíc eur.

UNB však bude mať pre rekonštrukciu vykurovacieho systému na Antolskej ulici ešte ďalšie výdavky. K parnému kotlu obstaráva i napájaciu nádrž. Predpokladanú hodnotu zákazky vyčíslila približne na 135-tisíc eur bez DPH, toto verejné obstarávanie je podľa Eliášovej v záverečnej fáze.

Čítajte aj: Petržalčania sa dočkali! Plaváreň je skolaudovaná

Nemocnica Antolská
6
Galéria
Zdroj: Dnes24/TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM