ts Rôzne

Páči sa vám zámkovanie na Starom moste?

Zámky lásky najrôznejších veľkostí, tvarov a farieb sa objavili aj na bratislavskom Starom moste a stále ich pribúda.

Ilustračný obrázok k článku Páči sa vám zámkovanie na Starom moste?
Zdroj: Dnes24.sk

Zámky lásky s vyrytými iniciálkami mien nájdete na mostoch po celom svete. Zaľúbené páry ich pripevňujú na romantické miesta v nádeji, že práve ich láska bude večná. V posledných týždňoch sa zámky lásky objavujú aj na Starom moste, kam ich vešajú nielen turisti, ale aj samotní zamilovaní Bratislavčania. Stane sa zo Starého mosta „most lásky“?

Zámky poškodzujú most

Umiestňovanie zámkov na Starom moste nie je povolené a mesto prosí všetkých, aby na Starý most zámky neumiestňovali. „Pri inštalácii zámkov, ako aj samotnej existencii zámkov na zábradlí, totiž dochádza k poškodeniu ochranného náteru zábradlia. Po poškodení ochranného náteru dochádza ku korózii a takémuto zbytočnému opotrebovaniu sa chceme vyhnúť,“ vysvetľuje hovorkyňa hlavného mesta Ivana Skokanová.

Zámky zo Starého mosta budú kvôli poškodzovaniu ochranného náteru zábradlí odstránené.

Mesto si neželá, aby ľudia na moste umiestňovali zámky lásky. „V tomto smere apelujeme na ľudí, aby tak nerobili. Pevne veríme, že nikto nechce znehodnocovať spoločný verejný majetok, aby mesto nemuselo vynakladať financie na odstraňovanie problémov z vešania zámkov, ktoré by mohli byt investované do verejných priestorov inak,“ doplnila Skokanová.

Výsledky hlasovania

V našom hlasovaní väčšina z vás dala najavo, že sa vám zámkovanie na Starom moste nepáči. Takto hlasovalo takmer 87 percent Bratislavčanov. Podľa vás by sa mali odstraňovať, pretože špatia vzhľad mosta. „Treba na to vyhradiť iné miesto, časom to narastie do obrovských rozmerov a okrem toho, že to poškodí most, môže to byť aj nebezpečné,“ upozorňuje Majka.

Vyše 12 percent z vás sa zámkovanie na moste páči. „Áno, pekná myšlienka. Niekoľko európskych miest má mosty zamilovaných ako atrakciu. Bratislava má vďaka komunizmu deficit príťažlivých miest, tak prečo nevytvárať nové,“ navrhuje Sebastián. a pridáva sa Filip: „Veď je to pekné, spestrí to most. Ale nie takto partizánsky zámkovať, ale vyhradiť niektoré miesta, kam by sa povešali reťaze.“

Čítajte aj: VTEDY A DNES: Kam sa podeli Dibrovovo námestie, Pugačevova či Leningradská u­lica?

Zámkovanie na Starom moste
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM