Maros Palesch Iné športy

Otvorili 9. Majstrovstvá sveta v hokejbale

BRATISLAVA, 19.06.2011. Na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu dnes  za účasti prezidenta Slovenskej hokejbalovej únie (SHbÚ) Jaroslava Melíška, prezidenta Medzinárodnej hokejbalovej federácie (ISBHF) Domenica Di Gironimo, predsedu Bratislavského samosprá

Na otvorení sa zúčastnili zástupcovia 18 mužských a 9 ženských tímov, ktoré budú od 19. do 26. júna bojovať o tri sady medailí. Okrem klasicky hokejových krajín ako Fínsko, Kanada, Česko a USA sa majstrovstiev zúčastňujú aj tímy z takých hokejovo exotických krajín ako sú Bermudy, Kajmanské ostrovy, Pakistan či Hongkong .

Majstrovstvá sveta sa po pätnástich rokoch od prvých majstrovstiev v roku 1996 opäť vracajú do Bratislavy. **„Slováci, ako jediný tím, získal na každom hokejbalovom šampionáte medailu. Verím, že naša reprezentácia ani teraz nesklame svojich fanúšikov a na domácej pôde bude úspešná,“ **povedal v príhovore predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Podľa prezidenta Slovenskej hokejbalovej únie Jaroslava Melíška, hokejbal na Slovensku patrí medzi dynamicky sa rozvíjajúce športy. Má svoje významné miesto, širokú členskú základňu a dobrú prácu s mládežou.

„Hokejbal tak, ako som ho poznaj ja, patril v minulosti medzi klasické pouličné športy. Hrávali sme ho ako chlapci medzi bytovkami. Rýchly, dynamický a v minulosti finančne nenáročný šport si obľúbilo mnoho mladých ľudí. Napriek tomu, že sa vytratil z našich ulíc, je to stále šport, ktorý má potenciál aj masovej voľnočasovej a rekreačnej aktivity. To je jeden z dôvodov, pre ktorý sme sa rozhodli podporiť ho formou vrcholového podujatia,“ dodal župan Pavol Frešo.

Zdroj + foto: BSK, Radko Duda

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM