Tomáš Stupavský Rôzne

Otrasný nález! V Tržnici na Trnavskom mýte sa objavili šváby, ktoré tam niekto úmyselne vypustil

Tak toto je silná káva! V Tržnici na Trnavskom mýte niekto údajne vypustil desiatky švábov. Mestská časť Nové Mesto si myslí, že to bolo vykonané úmyselne a preto podáva trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

Ilustračný obrázok k článku Otrasný nález! V Tržnici na Trnavskom mýte sa objavili šváby, ktoré tam niekto úmyselne vypustil
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Tržnica na Trnavskom mýte je už niekoľko rokov obľúbeným miestom Bratislavčanov, ktorí sem chodia nakupovať čerstvé potraviny a iné domáce produkty. No okrem obchodníkov a zákazníkov sa tu včera večer objavili aj iní nechcení návštevníci. Vo večerných hodinách sa tu objavili šváby! Mestská časť Nové mesto má podozrenie, že škodcovia boli vypustení do priestorov tržnice úmyselne.

„Včera sa v Tržnici na Trnavskom mýte udiala nechutná vec. Neznáma skupina páchateľov tu rozniesla kolónie švábov. Je zvláštne, že sa tak udialo deň potom, ako sa tu skončila hygienická kontrola, ktorú sme zavolali na základe anonymného ohlásenia, že sa tu šváby nachádzajú,“ uviedol starosta mestskej časti Nové Mesto Rudolf Kusý.

Podľa jeho slov kontrola žiaden hmyz nenašla, druhý deň na to sa šváby nečakane objavili.

Šváby sa našli na prvom poschodí tržnice

„Šváby sa našli na prvom poschodí trhoviska. Našťastie sa nestihli rozšíriť, hmyz sme odchytili a miesta, kde pobehovali sme uzavreli,“ povedala vedúca strediska Tržnica na Trnavskom mýte Nikola Strižová.

Na šváby upozornila jedna nájomníčka, ktorá tu pracuje. Vo večerných hodinách prešla inkriminovaným miestom a nič nenašla. Následne po troch minútach obišla spomínaný priestor opäť a už tam objavila desiatky kusov tohto hmyzu.

„Bezprostredne po zistení, že sa v budove nachádzajú šváby, sme s pracovníkmi vyčistili a vydezinfikovali všetky miesta. Opäť oslovíme Regionálny úrad verejného zdravotníctva, aby tu bola znova vykonaná kontrola, ktorá zistí daný stav a na základe neho budeme reagovať,“ informoval riaditeľ EKO – podniku verejno prospešných služieb Róbert Molnár.

Práve táto príspevková organizácia zriadená mestskou časťou Bratislava Nové Mesto spravuje celú budovu tržnice. Ak by sa zistilo, že sa šváby rozšírili po celom trhovisku, musela by byť následne vykonaná deratizácia celého objektu. V tržnici je zhruba 120 zmluvných prevádzok.

Existuje kamerový záznam

Či sa jedná o prírodné šváby alebo o vypustené, je predmetom skúmania. Ako bolo spomenuté pracovníkom tržnice sa podarilo hmyz odchytiť a ten bol následne odoslaný na podrobné preskúmanie.

Kompetentní si zatiaľ netrúfajú odhadovať, kto tento závažný čin spravil. Nevedia či to bol jednotlivec alebo skupina. Údajne existuje aj kamerový záznam, kde by malo byť vidieť, čo sa presne na inkriminovanom mieste stalo. Starosta mestskej časti ani riaditeľ tržnice sa k nahrávke zatiaľ nechceli vyjadrovať.

„Nechceme špekulovať, ktorá chorá hlava takéto niečo vymyslela a urobila. Či je to niekto kto má chuť poškodiť tržnicu alebo je to nejaká opozícia v mestskej časti, možno to je iba nepodarený hlúpy žart,“ doplnil Rudolf Kusý.

Zákazníci si žiaden hmyz nevšimli

Ako uviedla Nikola Strižová sťažnosti kupujúcich, žeby zazreli v priestoroch tržnice šváby, zatiaľ nezaznamenali.

„Žiaden hmyz som si nevšimla. No je to pre mňa šok! Myslím si, že čistota v celom priestore sa v poslednom období neustále zlepšuje, preto je pre mňa táto správa nepríjemným prekvapením,“ prezradila pre Bratislava24.sk staršia pani, ktorá chodí do Starej tržnice nakupovať niekoľko rokov.

O tom, že šváby boli vypustené na prvom poschodí úmyselne, sú presvedčení aj miestni obchodníci. "Táto správa ma rozčúlila, no vystrašila zároveň. Mám obavy, aby sa tento škodca nerozšíril aj do iných prevádzok,“ netajil svoje rozhorčenie jeden z predávajúcich.

EKO – podnik verejno prospešných služieb ako aj mestská časť Nové Mesto tvrdia, že už štyri roky usilovne pracujú na tom, aby bola Stará tržnica čistým a slušným miestom. Podľa ich slov sa celý škandál dôkladne prešetrí a veria, že sa nájde vinník, ktorý spôsobil paniku v Tržnici na Trnavskom mýte.

Prečítajte si tiež: To sa len tak nevidí! Centrom Bratislavy sa pokojne prechádzajú potkany

Šváby, Tržnica na Trnavskom mýte
1
Galéria
Šváby, Tržnica na Trnavskom mýte
2
Galéria
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM