Aktualizované Krimi

Otrasný čin v Rohožníku. Muž zavraždil jednu ženu a druhú sa pokúsil usmrtiť

Otrasný zločin sa odohral dnes v nočných hodinách v Rohožníku. Polícia páchateľa zadržala a hrozí mu trest až na 25 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Otrasný čin v Rohožníku. Muž zavraždil jednu ženu a druhú sa pokúsil usmrtiť
Zdroj: Policajný zbor SR

Policajti odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave sa v súvislosti s objasňovaním závažnej trestnej činnosti obracajú na verejnosť so žiadosťou o pomoc pri pátraní po mužovi na priloženej fotografii.

Chcel zavraždiť dve ženy

„Dnes v nočných hodinách sme prostredníctvom linky 158 prijali oznámenie, že v jednom z bytov v obci Rohožník sa nachádza nevládne telo ženy bez známok života a ďalšia zranená žena. Vyslaná hliadka Policajného zboru hodnovernosť prijatého oznámenia potvrdila,“ informovala Bratislava24.sk hovorkyňa KR PZ v Bratislave Lucia Mihalíková. Na mieste sa nachádzalo nevládne telo 21-ročnej ženy, ktorá mala na tele viaceré bodné rany.

V priestoroch bytu sa nachádzala aj zranená 53-ročná žena, ktorá bola privolanou službou RZP bezodkladne prevezená do nemocnice. „Prípad si na mieste prevzal vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave, ktorý v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy a vraždy v štádiu pokusu.“

Hľadaný muž sa skrýval v lese

Dôslednou pátracou akciou, ktorú polícia vykonala za pomoci oddelenia služobnej kynológie a ďalších zložiek, sa muža v priebehu pár hodín podarilo vypátrať vo vojenských lesoch medzi obcou Plavecký Mikuláš a obcou Lakšárska Nová Ves, miestna časť Mikulášov.

Hliadka pohotovostného policajného útvaru muža zadržala a eskortovala na príslušný útvar Policajného zboru. Vyšetrovateľ Policajného zboru na základe zabezpečenej dôkaznej situácie a doposiaľ vykonaných vyšetrovacích úkonov vzniesol obvinenie z obzvlášť závažného zločinu vraždy v časti dokonaný a v časti v štádiu pokusu.

„V prípade preukázania viny hrozí obvinenému v súlade s Trestným zákonom trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov,“ informovala Mihalíková.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM