Rôzne

Oslávte Silvester a Nový rok 2020 v centre Bratislavy + VIDEO

Silvestrovská zábava v meste vyvrcholí polnočným ohňostrojom na Dunaji a svetelnou hudobnou šou.

Zdroj: Dnes24.sk

Zámerom mesta pri organizácii osláv je, aby sa ľudia mohli prísť rozlúčiť so starým rokom a privítať Nový rok 2020 v priateľskej atmosfére, v bezpečnej a kontrolovanej zóne, informoval hovorca magistrátu Peter Bubla.

Show ťahá ľudí do centra

Veľkým zážitkom bude aj tento rok originálna vizuálno-svetelná show s nadrozmernou svetelnou časomierou na Námestí Ľ. Štúra, ktorá bude odrátavať záverečné minúty starého roka.

Spolu s unikátnou scenériou dunajského nábrežia tak vystupňuje vizuálny zážitok divákov do okamihu, kým bude presne o polnoci z lode na Dunaji odpálený tradičný bratislavský silvestrovský ohňostroj.

Skúsenosti z posledných ročníkov ukazujú, že atraktívny polnočný event – „countdown“ a polnočný ohňostroj dokážu pritiahnuť do centra desiatky tisíc ľudí.

Tradičné odpočítavanie

Odpočítavanie posledných sekúnd roka so špeciálnym svetelným „odpočítavadlom“ sa stáva vizuálnou súčasťou bratislavských silvestrovských os­láv.

Okrem toho mesto organizuje súťaž o najkrajšiu fotografiu s ohňostrojom: #ohnostrojnadunaji na Instagrame hlavného mesta – bratislava.sk. Výhercov 3 tričiek s bratislavským motívom vyžrebujú 7. januára.

Centrálne oslavy s ohňostrojom vníma vedenie mesta podľa Bublu aj ako otázku bezpečnosti. Znižuje sa tým riziko používania zakázanej zábavnej pyrotechniky a divokejšej zábavy v rôznych častiach mesta.

Bratislava: Silvester 2018 a oslavy Nového roka 2019
10
Galéria
Zdroj: TASR

Kontrolovaný vstup

Do centra osláv bude možné prísť len cez kontrolované vstupy, aby návštevníci prichádzali bez nebezpečných predmetov (napr. sklenené fľaše, ostré a nebezpečné predmety a pod).

Budú na týchto miestach:

  1. križovatka ulíc Laurinská ul. – Rybárska brána (pri Čumilovi)
  2. križovatka ulíc Mostová ul. – Medená ul.
  3. Palackého ul. od Kúpeľnej ulice
  4. Jesenského ulica (vedľa SND)
  5. Gorkého ul. pri Poštovej banke (za SND)
  6. Hviezdoslavovo nám. od Americkej ambasády po roh Strakovej ul.

Na bezpečnosť a nerušený chod silvestrovskej noci budú dohliadať posilnené hliadky mestskej a štátnej polície spolu s pracovníkmi strážnej služby a zdravotníkmi.

Uprednostnite MHD

Približne od 20:00 hod. bude vylúčená premávka električiek na Mostovej a Jesenského ulici a približne od 22:00 hod. bude vylúčená doprava z Vajanského a Rázusovho nábrežia. Dopravné obmedzenia budú približne do 2:00 hod. 1. januára.

Ak sa chystáte oslavovať Silvester v centre, uprednostnite MHD pred autom. Vzhľadom na dopravné obmedzenia sa vyhnete komplikáciám.

Na Silvestra denné linky premávajú podľa cestovných poriadkov platných pre režim „pracovný deň – školské prázdniny.“

Od 20:00 hod. sa upravia trasy liniek 1 a 4, od 22:00 hod. aj pre linky 29, 50 a 70 a N33. Nočnú dopravú posilnia mimoriadnymi linkami, vozidlami s vyššou kapacitou a vloženými spojmi.

Na Nový rok budú vypravené linky MHD od začiatku dennej premávky podľa víkendových cestovných poriadkov.

Upratovanie

Priebežne počas celej silvestrovskej noci sa bude starať o čistotu v uliciach 45 pracovníkov, ktorí budú vysypávať koše a operatívne upratovať centrum.

Čistiace práce sú naplánované do približne 12-tej hodiny nasledujúceho dňa.

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM