Správy

Opravy pokračujú. Bratislavská župa dokončila ďalšiu školskú rekonštrukciu

Bratislavský samosprávny kraj koncom septembra ukončil rekonštrukčné práce na Gymnáziu v Pezinku, ktoré zahŕňali opravu a rekonštrukciu šikmej a plochej strechy.

Ilustračný obrázok k článku Opravy pokračujú. Bratislavská župa dokončila ďalšiu školskú rekonštrukciu
6
Galéria

„Župa pokračuje v menších či väčších opravách a rekonštrukciách objektov škôl. Počas leta sme začali opravy na siedmich stredných školách a jednom internáte. Najväčšie rekonštrukcie budú ukončené do polovice októbra,“ vyjadril sa bratislavský župan Pavol Frešo.

Nový bleskozvod

„S rekonštrukciou šikmej a plochej strechy pezinského Gymnázia na ulici Senecká 2 sa začalo 8. augusta 2016. Pri šikmej streche boli vybúrané komínové telesá z tehál nad strechou. Demontovala sa pôvodná krytina spolu so súvisiacimi nevyhovujúcimi prvkami ako napríklad lemovania komínov, snehový lapač, držiak lana bleskozvodu, samotný bleskozvod na streche, strešné okno, úžľabia, oplechovania hrebeňov,“ informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman.

Ako ďalej uvádza hovorkyňa, vymenené boli tiež poškodené krovy, doplnené nové a zhotovilo sa nové drevené debnenie strechy. Nasledovali nátery tesárskych konštrukcií povrchovou impregnáciou, vyhotovenie novej strešnej krytiny spolu s opravou a doplnením zvislých vedení bleskozvodu na fasáde, napojenie na strešný rozvod, montáž a dodávka nového bleskozvodu a nakoniec sa vykonala revízia bleskozvodu.

Rekonštrukčné práce boli ukončené 23. septembra 2016 a náklady na ich realizáciu dosiahli 74 251,27 eur.

Čítajte aj: Chátrajúcu budovu materskej školy obnovili na nepoznanie

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM