Samospráva

Oprava vozovky na Moste SNP je zatiaľ vo hviezdach

Zdržanie oproti pôvodne plánovanému augustovému termínu rekonštrukcie vysvetlil bratislavský primátor tým, že rekonštrukcia vozovky na moste je náročnejšia a vyžaduje si špeciálne technológie i kapacity.

Ilustračný obrázok k článku Oprava vozovky na Moste SNP je zatiaľ vo hviezdach
Zdroj: Dnes24.sk

Termín začiatku opravy vozovky na Moste SNP známy nie je, rekonštrukcia sa uskutoční po ukončení verejného obstarávania. Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal to uviedol v relácii Hlavné mesto spravodajskej televízie Tablet.TV.

Špeciálne technológie

Zdržanie oproti pôvodne plánovanému augustovému termínu rekonštrukcie vysvetlil bratislavský primátor tým, že rekonštrukcia vozovky na moste je náročnejšia a vyžaduje si špeciálne technológie i kapacity oproti rekonštrukciám iných komunikácií. „To sme museli zohľadniť vo verejnom obstarávaní, ktorá stále beží,“ uviedol Nesrovnal v televíznom rozhovore.

Medializované informácie, že rekonštrukcia sa posúva na september, resp. prelom septembra a októbra označil primátor za domnienky. Rovnako zareagoval aj na otázku, či existuje riziko, že v tomto roku k rekonštrukcii napokon nepríde. „To sú špekulácie, počkajme si na výsledok verejného obstarávania, na to, kto a s akými ponukami sa doň prihlási,“ uviedol Nesrovnal.

Na moste sa už pracuje

Primátor zároveň pripomenul, že mesto s rekonštrukciou Mosta SNP už začalo. Spomenul opravu chodníkov, zvodidiel, zábradlia, odstránenie grafity z podhľadov a lávok pre peších, ktoré natreli antigrafity náterom, takisto inštaláciu osvetlenia i plánované osadenie nového mobiliáru v parčíku pod mostom.

Pri plánovaní tohtoročných rekonštrukcií komunikácií mesto rátalo s opravou komunikácie na Moste SNP počas augusta. Podľa štatistík je počas tohto prázdninového mesiaca na moste najmenšia premávka.

Čítajte aj: Most SNP ožíva: Rekonštrukčné práce v podmostí sú v plnom prúde

Rekonštrukcia pod Mostom SNP
14
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM