Rôzne

Olympiáda pre seniorov opäť preverí kondíciu starších

Župných seniorov čaká zajtra súťaženie vo viacerých disciplínach počas športovo-spoločenského podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Olympiáda pre seniorov opäť preverí kondíciu starších
Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj

Šiesty ročník Župnej olympiády seniorov o putovný pohár predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) odštartuje v utorok 23. augusta o 9. hodine v bratislavskej DSS Rosa. Informovala o tom hovorkyňa BSK Lucia Forman.

„Župná olympiáda pre seniorov je tradičným podujatím župy. Vidíme stále väčší záujem nielen zo strany našich aktívnych seniorov, ale stále viac sa prihlasujú aj seniori z Českej republiky. Seniori si môžu medzi sebou zmerať sily, overiť si svoju kondíciu, ale najdôležitejší je predsa len kontakt s rovesníkmi,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Prihlásilo sa 15 tímov

Bratislavský samosprávny kraj, ako zriaďovateľ domovov sociálnych služieb, organizuje každoročne Župnú olympiádu seniorov. Tento rok sa celkovo prihlásilo 15 tímov, a to Domov sociálnych služieb a zariadenie pre seniorov Kaštieľ, Domov sociálnych služieb a zariadenie pre seniorov Rača, Domov sociálnych služieb a zariadenie pre seniorov – Pezinok či Mesto Senec.

Ďalej sú to Mestská časť Bratislava-Nové Mesto, Mestská časť Bratislava-Dúbravka, Mestská časť Bratislava-Karlova Ves, Mestská časť Bratislava-Rača, Domov seniorov Lamač, Domov dôchodcov – Pažítkova, Ružinovský domov seniorov, DSS Domov pri kríži, Centrum sociálních služeb Rožmitál pod Třemšínem (ČR), Levél Község Nyugdíjas Egyesület (HU), Krajská organizácia Jednoty dôchodcov na Slovensku Bratislava.

Čítajte aj: Končí prechodné obdobie, počas ktorého mohli seniori cestovať bezplatne

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM