Maros Palesch Rôzne

Olompiáda vychováva školákov

V olympijskom roku 2012 sa deti materských a žiaci bratislavských základných škôl môžu zapojiť do celoročného zábavno-športového projektu OLOMPIÁDA.

Projekt pripravila bratislavská samospráva spoločne so spoločnosťou Odvoz a likvidácia odpadu a bývalí športovci, úspešní slovenskí olympionici.

Nultý ročník projektu s názvom OLOMPIÁDA 2012 je dlhodobý program, ktorého cieľom je dostať do povedomia žiakov a pedagógov škôl systematické zapájanie témy správneho nakladania s odpadmi, triedenia a následnej recyklácie komunálneho odpadu v školských zariadeniach Bratislavy tak, aby sa separovanie odpadu stalo súčasťou životného štýlu nastupujúcej generácie. Projekt má hravou formou, metódami zážitkového učenia, rozvojom kreativity a súťaživosti pozitívne pôsobiť na rozvoj vedomostí detí, mládeže, rovnako i dospelej generácie o separácii odpadov.

Na včerajšom otvorení OLOMPIÁDY 2012 v priestoroch základnej školy v ružinovskej štvrti Ostredky sa zúčastnili bratislavský primátor Milan Ftáčnik, starosta Ružinova Dušan Pekár, generálny riaditeľ OLO a.s. Roman Achimský, ako aj ďalší hostia. Primátor Ftáčnik po otvorení OLOMPIÁDY uviedol, že od projektu možno očakávať nielen čistejšie sídliská, ale aj vypestovanie návykov na separovaný zber odpadu tak u detí, ako aj u ich rodičov.

Pilotný, nultý ročník OLOMPIÁDY potrvá do 15. júna. V jeho závere budú víťazné školy ocenené atraktívnymi cenami. V septembri na začiatku školského roka, po vyhodnotení pilotného projektu, chcú organizátori odštartovať prvý riadny ročník OLOMPIÁDY pre všetkých žiakov bratislavských škôl.

Zdroj + foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM