Rôzne Správy

OLO oslávilo 25. narodeniny. Pre verejnosť pripravili bohatý program

OLO oslávilo 25 rokov exkurziami v bratislavskej spaľovni odpadu a zaujímavým programom v nákupnom centre Aupark.

Ilustračný obrázok k článku OLO oslávilo 25. narodeniny. Pre verejnosť pripravili bohatý program
7
Galéria
Foto: Martin Schopinsky / Zdroj: OLO a.s.

Bratislavská mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) oslávila cez víkend 25. narodeniny. Pri tejto príležitosti sa v sobotu 9. 9. otvorili dvere bratislavskej spaľovne odpadu vo Vlčom hrdle pre verejnosť. Nechýbal ani program v bratislavskom Auparku. Bratislava24.sk informovala hovorkyňa OLO Beáta Humeniková.

Podujatie oficiálne otvoril primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal, spolu s riaditeľom spaľovne odpadu Marekom Belákom. Počas celého dňa sa hovorilo o ekológii, triedení, spracovaní odpadu, ale aj o všetkom, čím spoločnosť OLO prešla za 25 rokov. Návštevníci sa tak mohli dozvedieť, že spoločnosť OLO vykonala 62 miliónov obslúh, zamestnala viac ako 2 000 zamestnancov, najazdilo sa 1,2 miliardy kilometrov a v spaľovni sa spálilo asi 3 milióny ton odpadu.

Zabavili sa malí aj veľkí

Počas podujatia nechýbala ani prehliadka pravého smetiarskeho auta, smetiarska fotobúdka, jazda na mini autíčkach, či koncerty slovenských skupín Le Payaco, Peter Bič Project a detskej skupiny Paci Pac.

Skupina Rytmika so skvelou bubnovou šou nielen na odpade dokázala, že prázdne kontajnery a ďalší odpad sa dajú využiť aj netradične. Malí aj veľkí návštevníci si pozreli cirkusové a akrobatické vystúpenia, zúčastnili sa cirkusových workshopov a svojich majiteľov si našli aj atraktívne ceny.

Veľký úspech mal aj deň otvorených dverí v spaľovni odpadu vo Vlčom hrdle. Takmer 500 návštevníkov si mohlo pozrieť celý proces energetického zhodnotenia komunálneho odpadu aj jediné výchovno-vzdelávacie environmentálne OLO centrum v Bratislave, kde sa dozvedeli viac informácií o triedení odpadu.

25 rokov OLO
7
Galéria
Foto: Martin Schopinsky / Zdroj: OLO a.s.
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM