Správy Samospráva

Okrem novej lodenice sa Karlovešťania dočkajú aj rekonštrukcie školského bazéna

Školský bazén v Základnej škole Alexandra Dubčeka na Dlhých dieloch bol zatvorený od roku 2015. V tomto roku sa konečne dočká rekonštrukcie.

Ilustračný obrázok k článku Okrem novej lodenice sa Karlovešťania dočkajú aj rekonštrukcie školského bazéna
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Karlova Ves

V roku 2017 vstupuje do fázy realizácie dlhoočakávaný projekt novej lodenice, na ktorú získala mestská časť Karlova Ves stavebné povolenie a finančnú podporu z rozpočtu hlavného mesta.

Na novú lodenicu čaká športová verejnosť v Karlovej Vsi už niekoľko rokov. Po dokončení bude slúžiť nielen športovcom, ale aj verejnosti.

Rekonštrukcia bazéna

Okrem toho čaká mestskú časť aj náročná úloha neplánovanej, ale o to nákladnejšej rekonštrukcie školského bazéna na Majerníkovej ulici. Vzhľadom na výšku nákladov požiadala Karlova Ves Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR o dotáciu na odstránenie havarijnej situácie. To o pridelení dotácie ešte nerozhodlo.

Bazén, ktorý sa nachádza v ZŠ A. Dubčeka na Dlhých dieloch, slúžil verejnosti do júna 2015, kedy ho pre jeho nevyhovujúci stav museli zatvoriť. Stav bazéna je natoľko zlý, že je potrebná komplexná rekonštrukcia. V havarijnom stave je predovšetkým vzduchotechnika, ale vymeniť bude treba aj elektrické rozvody, radiátory, okná, bazénovú technológiu či osvetlenie.

Zariadenie pre seniorov

V novom roku by sa mali dôstojného zariadenia dočkať aj karloveskí seniori. Vzniknúť by malo na mieste bývalých jaslí na Borskej ulici. „V závere minulého roka sa nám podarilo schváliť lokalitu určenú na vybudovanie zariadenia pre našich seniorov a s plnou vážnosťou sa púšťame aj do tohto projektu,“ informovala starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.

Podľa slov starostky chce mestská časť aj naďalej pokračovať najmä v skvalitňovaní služieb v oblasti starostlivosti o zeleň, zimnej či letnej údržby. „Aj tento rok chceme pripraviť nové netradičné podujatia, ponúknuť kvalitné predstavenia a koncerty v Kamel klube, vliať nový život, ale aj vzhľad našej knižnici a zrevitalizovať ďalšie hojne využívané športové areály alebo detské ihriská,“ predstavila plány Karlovej Vsi na rok 2017.

Vodní slalomári z Karlovej Vsi
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Karlova Ves
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM