Nina Táborská Kultúra

Okolie Bratislavy ožije tradičnými podujatiami. Štartuje prvý víkend Župnej jesene

Prvý septembrový víkend je zároveň prvým víkendom série tradičných podujatí Župná jeseň. Tradičné remeslá, hríby, ale aj malokarpatské vína budú mať tento víkend svoj sviatok.

Ilustračný obrázok k článku Okolie Bratislavy ožije tradičnými podujatiami. Štartuje prvý víkend Župnej jesene
Zdroj: TASR

„Piaty ročník Župnej jesene prinesie viac ako tridsiatku podujatí v našom regióne. Tento víkend je v kraji pripravených viacero podujatí, ktoré predstavia krásy kraja,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Už od včera môžu návštevníci Modry zažiť pravú hrnčiarsku atmosféru na tradičných Slávnostiach hliny. Umenie modranských majstrov hrnčiarstva bude v centre Modry až do nedele. Súčasťou podujatia sú aj tvorivé keramické dielne či hrnčiarsky bál. Tradičné remeslá ovládnu aj Bratislavu.

V Starom Meste bude celý víkend už 25. ročník festivalu Dni majstrov ÚĽUVu. Na Hviezdoslavovom námestí bude prezentácia ľudových umeleckých výrobcov, Hlavné námestie bude patriť ľudovej kultúre a Primaciálne námestie paličkovaniu.

Prečítajte si tiež: Prvý septembrový víkend je nabitý programom! Toto všetko vás čaká najbližšie dni v Bratislave

Len kúsok od Bratislavy, v Marianke, si budú môcť návštevníci v sobotu od 10:00 prezrieť Výstavu húb v polyfunkčnom centre na Štúrovej. Sprievodný program je pripravený až do podvečera.

Milovníci vína môžu sobotu stráviť aj medzi vínnou révou. Vinohrady, ktoré sú súčasťou Malokarpatskej vínnej cesty otvoria svoje brány návštevníkom už po siedmy raz počas akcie Deň vo vinohradoch. Burčiak z tejto oblasti bude pre všetkých pripravený vo vinárstve v Doľanoch na Burfeste.

Dubovský festival scískaníc prinesie jedinečný prvok miestnej gastronómie – scískanice, ktoré má obec registrované. V** sobotu o 16:00 sa v spoločenskej sále na ihrisku v Dubovej začne podujatie Dubovská scískačka.**

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM