Rôzne Správy

Ohrození študenti: Na Univerzite Komenského potvrdili COVID-19

Dva prípady nákazy sa objavili na internátoch Univerzity Komenského v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Ohrození študenti: Na Univerzite Komenského potvrdili COVID-19
Zdroj: TASR

Už aj na študentských internátoch sa objavil koronavírus. Prvý hlásil Vysokoškolský internát Družba. Ubytovaný strávil 3. septembra počas ubytovávania v internátnej izbe 20 minút a odcestoval domov. Následne 11. septembra sa u neho potvrdilo ochorenie COVID-19 a momentálne sa lieči doma.

„Vzhľadom na prísne hygienické pravidlá počas ubytovania nepredpokladáme, že by mohol nakaziť inú osobu,“ myslia si predstavitelia Univerzity Komenského.

Aj na „Šturákoch“

Druhý prípad sa objavil vo Vysokoškolskom mestečku Ľudovíta Štúra – Mlyny. „Študentku s pozitívnym výsledkom testu ako aj jej spolubývajúcu sme ubytovali v izolačných izbách, internát im zabezpečí doručovanie stravy a bezpečnú likvidáciu odpadu. Študentka sa nakazila od svojej kolegyne. Momentálne obe študentky čakajú na termín ďalšieho testu,“ informuje škola.

Ako tvrdí škola, nakazení sa výučbového procesu nezúčastnili, v spoločných stravovacích zariadeniach neboli a minimalizovali kontakt s inými osobami na internáte. Mená študentov ani ďalšie identifikačné údaje univerzita zverejniť nemôže. Študenti mali bezpríznakový priebeh ochorenia.

„V oboch prípadoch intenzívne komunikujeme s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Bratislave, ktorý dohľadáva ich blízke kontakty a osloví všetkých, ktorí by mali podstúpiť test. Zamestnanci internátov, ktorí pravidelne prichádzajú do kontaktu s ubytovanými, od začiatku septembra priebežne podstupujú testy na ochorenie COVID-19,“ uzatvára Univerzita Komenského.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM