Krimi

Odvážny vlčiak Vels vyňuchal zlodeja, ktorý sa skrýval pred väzením

Vels zachytil pachovú stopu, sledoval ju 500 metrov až k opustenej záhrade, kde v kríkoch štekotom označil prítomnosť zlodeja.

Ilustračný obrázok k článku Odvážny vlčiak Vels vyňuchal zlodeja, ktorý sa skrýval pred väzením
Zdroj: Facebook.com/Polícia Slovenskej republiky

Vo štvrtok (16. 8. 2018) v skorých ranných hodinách boli na základe oznámenia na tiesňovú linku 158 vyslané hliadky poície na Novosvetskú ulicu, kde majiteľ v priestoroch svojho rodinného domu spozoroval neznámeho muža, ktorý následne utiekol cez okno.

Vyňuchal zlodeja

„Na miesto sa dostavil aj psovod, ktorý použil služobného psa na sledovanie pachovej stopy. Služobný pes, 8-ročný nemecký ovčiak Vels, zachytil pachovú stopu, ktorú sledoval 500 metrov až k opustenej záhrade, kde v kríkoch štekotom označil prítomnosť neznámej osoby,“ Bratislava24.sk informovala Lucia Mihalíková, hovorkyňa KR PZ v Bratislave.

Muž mal pri sebe odcudzené veci z rodinného domu a z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu bol hliadkou PZ eskortovaný na príslušné policajné oddelenie. „Lustráciou v policajných evidenciách policajti zistili, že na 41-ročného muža z Bratislavy, ktorého v súlade so zákonom obmedzili na osobnej slobode, je vydaný príkaz na jeho dodanie do výkonu trestu odňatia slobody,“ dodala Mihalíková.

Poverený príslušník PZ už v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin porušovania domovej slobody v súbehu s prečinom krádeže. Po vykonaní všetkých procesných úkonov bude Bratislavčan dodaný do Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody Bratislava. Prípadom sa naďalej zaoberá príslušný útvar v pôsobnosti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM