Samospráva

ODVÁŽNY plán mestskej časti: Chátrajúci Istrochem chce premeniť na modernú ŠTVRŤ!

Bratislavské Nové Mesto sa chce v budúcnosti zamerať na reguláciou i rozvoj okolia areálu bývalého chemického podniku Istrochem. Iniciatívou mestskej časti je transformácia bývalej priemyselnej zóny na modernú mestskú štvrť.

Ilustračný obrázok k článku ODVÁŽNY plán mestskej časti: Chátrajúci Istrochem chce premeniť na modernú ŠTVRŤ!
Zdroj: TASR/Martin Baumann

V tejto súvislosti nadviazala spoluprácu s Fakultou architektúry a dizajnu (FAD) Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave.

„Práce študentov budú dôležitým podkladom na reguláciu i rozvoj najväčšieho brownfieldu v Bratislave,“ skonštatoval starosta Nového Mesta Matúš Čupka.

Výstupom spolupráce má byť vytvorenie dokumentácie, ktorá zosumarizuje návrhy študentských prác, ale tiež výstava, ktorá bude prezentovať víziu pre budúcnosť tohto územia. Do vytvárania urbanistických prác by sa malo zapojiť viac ako 100 študentov fakulty. Pripravuje sa pre nich zároveň exkurzia do okolia Mierovej kolónie a ulíc Nobelova a Stará Vajnorská.

Nová tvár Nového Mesta?

„Chcel by som sa poďakovať Fakulte architektúry STU za túto spoluprácu a verím, že spolu s mladými ľuďmi posunieme našu mestskú časť vpred," dodal starosta.

Súbežne oslovila mestská časť aj Metropolitný inštitút Bratislavy (MIB). Dôvodom má byť spolupráca pri obstaraní urbanistickej štúdie pre zmenu územného plánu, respektíve podklady na tvorbu nového územného plánu Bratislavy.

„Užitočné to má byť aj pre študentov a študentky, ktorí budú pracovať na „aktuálnych a relevantných témach s presahom na skutočné potreby lokality“, pričom budú spolupracovať s odborníkmi aj zástupcami samosprávy,“ dodáva portál yimba.sk.

KLIKNITE aj na tieto články:

Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM