Nina Táborská Samospráva

Odsúdení väzni budú upratovať mesto aj v tomto roku

Odsúdení budú aj naďalej pracovať v blízkosti a v objektoch magistrátu, na verejných priestranstvách a v budovách. Upratujú, čistia a pomáhajú. Pracujú každý týždeň od pondelka do piatku. Tak to stojí v zmluve medzi mestom a Ústavom na výkon väzby a Ústavom na výkon trestu odňatia slobody.

Ilustračný obrázok k článku Odsúdení väzni budú upratovať mesto aj v tomto roku
Zdroj: Dnes24.sk

Hlavné mesto podľa hovorkyne Ivany Skokanovej pokračuje v spolupráci s Ústavom na výkon väzby a Ústavom na výkon trestu odňatia slobody. Zmluva, podľa ktorej pre mesto pracujú dvaja odsúdení, je uzavretá na obdobie od 1. januára 2016 do 31. decembra 2016.

„Za úspešnú spoluprácu v minulom roku (od októbra 2015 do konca roka) sa bol dnes primátor Bratislavy poďakovať vedeniu Ústavu na výkon väzby priamo v zariadení na výkon väzby," uviedla Skokanová.

Bratislavský primátor a riaditeľ Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody Bratislava Miroslav Smolek podpísali zmluvu, podľa ktorej budú pre hlavné mesto robiť pomocné práce dvaja odsúdení, ktorí sú zaradení do výkonu trestu odňatia slobody. Umožňuje to zákon o výkone trestu a odňatia slobody.

„Aj takýmto spôsobom chceme rozšíriť kapacity pracovníkov, ktorí sa starajú o čistotu v našom meste. Čistota verejných priestorov je veľmi dôležitá a musíme využiť všetky možnosti pomoci, ktoré sú dostupné,“ povedal primátor Nesrovnal.

Odsúdení budú aj naďalej pracovať v blízkosti a v objektoch magistrátu, na verejných priestranstvách a v budovách ako uvádza zmluva. Náplňou ich činnosti je široká škála pomocných upratovacích a čistiacich prác. Pracujú každý týždeň od pondelka do piatku.

Prečítajte si tiež: Primátor Ivo Nesrovnal po roku vo funkcii: Verím, že z Bratislavy môžu vychádzať aj dobré správy

Foto: Magistrát.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM