Správy

Od septembra pribudne v Karlovej Vsi nová rezidentská parkovacia zóna

Lokalita na Dlhých dieloch bude ďalšou, v ktorej Karlova Ves pri parkovaní večer a v noci zvýhodní občanov s trvalým pobytom v mestskej časti.

Ilustračný obrázok k článku Od septembra pribudne v Karlovej Vsi nová rezidentská parkovacia zóna
3
Galéria
Zdroj: TASR

Po letných prázdninách pribudne v bratislavskej Karlovej Vsi ďalšia rezidentská parkovacia zóna – Hlaváčikova, Veternicová. Mestská časť o tom informuje na svojom webe.

Parkovanie pre rezidentov

Lokalita na Dlhých dieloch tak bude po zóne Silvánska ďalšou, v ktorej mestská časť pri parkovaní večer a v noci zvýhodní občanov s trvalým pobytom v mestskej časti. „Počas letných mesiacov budeme realizovať vodorovné a zvislé dopravné značenie,“ uvádza v súvislosti s novou parkovacou zónou samospráva.

Rezidentské parkovacie karty bude úrad vydávať od 10. júla. Samospráva taktiež upozorňuje, že vyhradené parkovanie na komunikáciách v zóne Hlaváčikova, Veternicová sa končí 30. júna. „Po tomto termíne sú užívatelia parkovacích miest povinní dopravné značky odstrániť,“ informuje mestská časť.

Starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová v tejto súvislosti pripomenula, že postupné zavádzanie parkovacích zón so zvýhodneným spôsobom parkovania pre rezidentov je prioritou parkovacej politiky mestskej časti.

Systém v praxi

Pilotný systém rezidentského parkovania spustila Karlova Ves 1. októbra 2016 v zóne ulíc Silvánska, Karloveská, Kuklovská, Suchohradská, Sekulská, Brodská, Levárska a Lackova. Rezidentský systém v praxi znamená, že medzi 18:00 hod. a 7:00 hod. nasledujúceho dňa je 90 percent parkovacích miest v zóne vyhradených pre obyvateľov s trvalým pobytom, zvyšných 10 percent pre nerezidentov.

Rezidentské karty vydáva mestská časť bezplatne, podmienkou je však trvalý pobyt v Karlovej Vsi, žiadateľ musí vlastniť vodičský preukaz a musí byť majiteľom auta alebo preukázať k nemu vzťah.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM