Rôzne Správy

Od pondelka bude Bratislava bližšie k "slobode". Otvoria sa obchody, kostoly aj ZOO

Hoci pandémii ani zďaleka nie je koniec, v pondelok (19. apríla) sa prísne protiepidemické opatrenia predsa len uvoľnia. Kam v hlavnom meste môžete zájsť?

Ilustračný obrázok k článku Od pondelka bude Bratislava bližšie k "slobode". Otvoria sa obchody, kostoly aj ZOO
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Bratislavské ulice dlhé mesiace zívali prázdnotou. Bolo až desivé prechádzať námestiami či ulicami so zatvorenými obchodmi. Inokedy živé terasy a posedenia boli opáskované a pri výdajných okienkach sa len z času na čas niekto zastavil zobrať si kávu či jedlo so sebou.

Obchody aj služby

Hoci pandémii ani zďaleka nie je koniec, v pondelok (19. apríla) sa prísne protiepidemické opatrenia predsa len uvoľnia. Otvoria sa všetky obchody, služby a kostoly pod podmienkou dodržania 15 metrov štvorcových na jednu osobu. Zároveň bude potrebné mať platný negatívny test na COVID-19.

Ak vaše dieťa tlačia topánky, už ich nemusíte objednávať cez internet. Môžete zájsť do jedného z mnohých bratislavských nákupných centier a rovno ich tam vyskúšať. Ak radšej nakupujete v menších obchodíkoch, môžete sa napríklad prejsť po Obchodnej ulici a nakúpiť v niektorej z prevádzok.

Dôležité informácie o uvoľnení opatrení

Do ZOO a za športom

Ak neviete, čo s programom na víkend – otvárajú sa aj brány bratislavskej ZOO a botanickej záhrady. Tiež môžete zájsť na výlet mimo Bratislavského kraja, dokonca sa tam aj ubytovať. Hotely a penzióny tiež už budú môcť prevetrať periny a prijať prvých hostí. Podmienkou však je, že ich bude max. šesť. Hotelové reštaurácie zostanú zatiaľ zatvorené. Pozor však, potrebný je negatívny test!

Ak vaše dieťa z týždňa na týždeň priberá a jeho oči hľadia väčšinou na displej, dobrou správou je, že už môže vybehnúť na ihrisko a športovať v skupine do šesť osôb. Znova však bude potrebovať negatívny test. To platí aj pre dospelých, ktorí by si už radi konečne zatrénovali v exteriéri.

Otvárajú sa aj knižnice, môžete teda navštíviť „Univerzitku“, bratislavskú mestskú knižnicu alebo knižnicu vo vašej mestskej časti. Podmienkou je opäť negatívny test.

Očkovanie v Bratislave

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM