Rôzne

Od detí po seniorov: Vo Vajnoroch sa možno v lete naučiť remeselne tvoriť

Združenie Deti a umenie v bratislavských Vajnoroch pokračuje v letných tvorivých dielňach pre deti aj dospelých.

Ilustračný obrázok k článku Od detí po seniorov: Vo Vajnoroch sa možno v lete naučiť remeselne tvoriť
Zdroj: TASR

Šestnásty ročník podujatia sa uskutoční počas prázdnin v Galérii Typo & Ars v dvoch týždňových turnusoch: od 2. do 6. júla a od 20. do 24. augusta. V záverečný piatok (24. 8.) účastníci dielní predstavia svoje vytvorené diela verejnosti na vernisáži výstavy o 17. hodine, po ktorej si ich zoberú domov.

Tvorivé myslenie

Podľa organizátorky Viery Čepcovej dielne sú pre záujemcov od štyroch rokov po seniorov a konajú sa v rámci Vajnorského kultúrneho leta. Ich zámerom je prispieť k rozvoju tvorivého myslenia, zachovaniu kultúrneho dedičstva, k rozvoju tradičných výtvarných techník a umeleckých remesiel.

Účastníci získajú základy práce s hlinou (modelovanie, odlievanie, frotáž, glazovanie), maľby na sklo, hodváb, kameň či porcelán, výroby ručného papiera.

Naučia sa grafické (monotypia, hydrografia, koláž, reliéfna slepotlač) a textilné (tapiséria bodovacou technikou, splsťovanie) techniky, knihárske práce (výroba bločkov, záložiek, paspárt, magnetiek), ale aj tvoriť šperk a z drôtu opletať kamene i všeličo iné.

Združenie v 15 ročníkoch realizovalo 464 tvorivých dielní pre 8268 záujemcov nielen z Bratislavy. Dielne sa konajú v spolupráci so spoločnosťou Typoars, s podporou mestskej časti Vajnory a magistrátu Bratislavy. Informácie možno získať na emailovej adrese cepec@typoars.sk alebo telefónnom čísle 0903477074.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM