Maros Palesch Rôzne

Obyvatelia Hraničnej nechcú novú bytovku

Spája sa s ňou pochybné stavebné povolenie a „zaujímavá“ zmluva. Starosta Ružinov Dušan Pekár im preto podal pomocnú ruku. Stretol sa s občanmi, aby konali spoločne.

Oplotenie trávnatého pozemku v uplynulých dňoch rozhorčilo obyvateľov Hraničnej ulice v Ružinove. Investor tu chce postaviť sedemposchodový bytový dom s 57 bytmi. Obyvatelia protestujú.

Dva týždne po minuloročných komunálnych voľbách podpísal bývalý starosta Ružinova Slavomír Drozd stavebné povolenie na stavbu bytového domu na Hraničnej ulici. Obyvatelia priľahlých domov sú znepokojení. Pred domami im má vyrásť ďalšia bytovka s 57 bytmi. Boja sa ďalšieho zahustenia a ešte väčších problémov s parkovaním. Tvrdia, že o takomto stavebnom zámere dokopy nič nevedeli.

Starosta Ružinova Dušan Pekár sa preto v podnelok, 4. marca, s občanmi stretol. Prišlo za ním asi 40 ľudí, súčasného starostu žiadajú o pomoc. „Stavebné povolenie podpísané dva týždne po voľbách však nie je všetko. Doslova v šuflíku som našiel nájomnú zmluvu na pozemok, na ktorom chce investor stavať. Bývalý starosta ju podpísal na dobu 9 rokov a 11 mesiacov. Ak by to bola zmluva nad 10 rokov, muselo by už rozhodnúť zastupiteľstvo. Zmluva sa dá pritom vypovedať, len ak investor nedostane stavebné povolenie. Takéto konanie voči Ružinovčanom považujem za veľmi neférové,“ povedal starosta Dušan Pekár.

Zároveň sa vyjadril, že sa pokúsi urobiť maximum, ktoré sa ešte dá, aby sa dalo situáciu investorovi sťažiť a ochrániť ľudí pred touto výstavbou, pokiaľ to ešte bude možné. Spoločne s občanmi podnikne ďalšie kroky.

Zdroj: MČ Bratislava – Ružinov, Miroslava Štrosová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM