Rôzne

OBRAZOM: Z Mariánskej ulice konečne miznú nechutné graffiti!

Nechutné čmáranice z fasád domov na Mariánskej ulici miznú a ulica sa v týchto dňoch odieva do nového šatu.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Z Mariánskej ulice konečne miznú nechutné graffiti!
12
Galéria

V lete sa Staré Mesto pustilo do rekonštrukcie Mariánskej ulice. Škaredé zábradlie je preč, chodník je širší ako predtým a na rohu s Heydukovou ulicou vznikol zelený ostrovček. Nezostalo však len pri chodníku. K lepšiemu sa menia aj fasády budov na ulici.

Krajšia Mariánska

Fasády budov na Mariánskej ulici pôsobili odpudzujúco nielen na turistov, ale aj na domácich. Na stenách už skoro nebol ani kúsok pôvodnej farby fasád domov. Vandali počmárali všetko, čo sa dalo. V týchto dňoch ale konečne nechutné čmáranice miznú a ulica sa odieva do nového šatu.

Ako informoval na sociálnej sieti Radoslav Števčík, starosta Starého Mesta, staromestský stavebný úrad vyzval všetkých vlastníkov nehnuteľností na tejto ulici, aby odstránili graffiti zo svojich fasád.

„Postupne začali graffiti miznúť, azda najvýraznejšie sa to prejavilo na Hurbanových kasárňach, ktoré vlastní ministerstvo kultúry. Osobne som požiadal ministerku kultúry, aby sa zasadila o skultúrnenie Mariánskej ulice. Veľká vďaka, že Hurbanove kasárne sú opäť bez čmáraníc a graffiti. Pridali sa aj ďalšie nehnuteľnosti a verím, že Mariánska bude čoskoro opäť príjemná ulica v Starom Meste,“ dodal Števčík.

Z Mariánskej ulice miznú graffiti
12
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM