Kultúra

OBRAZOM: Vianočný bazár ponúkol špeciality z rôznych kútov sveta

V nedeľu otvorili v Starej tržnici v Bratislave 25. ročník charitatívnej akcie Vianočný bazár. Návštevníci ochutnávali špeciality zo zahraničia.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Vianočný bazár ponúkol špeciality z rôznych kútov sveta
11
Galéria
Zdroj: TASR

Významné podujatie, ktorého cieľom je získanie peňazí na dobročinnosť, organizuje Medzinárodný klub žien v spolupráci s Ministerstvom zahraničných vecí SR, Magistrátom hlavného mesta SR Bratislavy a taktiež veľvyslanectvami, ktoré sídlia na Slovensku.

Výťažok na dobrú vec

Návštevníci Vianočného bazára mohli ochutnávať špeciality z rôznych kútov sveta. Svoje stánky v bratislavskej Starej tržnici rozložili zástupcovia z 33 krajín. Jednotlivé štáty majú na Bazári svoje stoly, na ktorých predávajú typické jedlá a výrobky svojej krajiny. Výťažok z tohto podujatia poputuje na dobročinné účely.

Tí, ktorí zavítali do Starej tržnice, mali zároveň možnosť lepšie spoznať rôzne kultúry. „Je to malá cesta okolo sveta na jednom mieste,“ povedal šéf rezortu diplomacie Miroslav Lajčák.

Peniaze, ktoré sú získané zo vstupného a zo všetkého predaja, sa do posledného eura minú len na dobročinné účely a len na Slovensku. „Najprv to bola maličká akcia len medzi veľvyslanectvami, teraz je to akcia, ktorú navštevujú tisíce ľudí. Je to súčasť predvianočných tradícií Bratislavy,“ dodala členka organizačného výboru Zora Grohoľová.

Vianočný bazár 2016
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM