Rôzne Správy

OBRAZOM: V úžasnom Šrot parku nájdete zvieratá od výmyslu sveta. Mnohé v životnej veľkosti

Hľadáte príjemné rozptýlenie v čase pandémie? Prírodná galéria v Devínskej Novej Vsi na sto percent poteší nielen deti.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: V úžasnom Šrot parku nájdete zvieratá od výmyslu sveta. Mnohé v životnej veľkosti
17
Galéria
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Ak hľadáte skvelé miesto, kde sa zabavia deti aj dospelí, nemusíte ďaleko cestovať. Prírodná galéria Šrot park sa ukrýva medzi stromami v Devínskej Novej Vsi. Nájdete v nej aj zvieratá v životnej veľkosti, od koňa a žirafy až po slimáka, hada či drobný hmyz. Nedávno do zbierky pribudol úžasný štvormetrový aligátor.

Obdivuhodný koníček

Unikátnu galériu tvorí už takmer sto zvierat, ktoré autor projektu Branislav Pokorný vyrobil zo šrotu. Svojrázny koníček vypĺňa veľkú časť jeho voľného času. Pôvodne sa venoval tvorbe sôch z dreva, na prácu so šrotom prešiel potom, ako sa inšpiroval námetmi zo zahraničia. „Chcel som vyskúšať, či by som dokázal vyrobiť zo šrotu niečo aj ja. Tak som si požičal od svokra zváračku, od neho som mal aj prvý šrot a s tým som začal,“ priblížil.

Výroba jedného zvieraťa trvá podľa jeho slov zhruba týždeň. „Niekto by si pomyslel, že čím menšie zviera, tým skôr ho mám vyrobené, ale nie je to tak,“ povedal autor Šrot parku.

Pri výrobe vystavených zvierat používa autor materiál, ktorý si vyberá sám na šrotovisku. „Ľudia sa mi ozývajú, že majú doma materiál a chceli by mi ho darovať. Ja si však najradšej šrot vyberám sám s tým, že idem na šrotovisko a kúpim si to, čo sa mi hodí,“ vysvetlil.

Šrot park v blízkosti rieky Morava začal fungovať v novembri 2019. Nájdete ho v blízkosti rieky Moravy. Tesne pred Cyklomostom slobody odbočíte doprava a pokračujete popri Tarzánii ďalej. Cesta je už aj označená tabuľkami, nemali by ste zablúdiť.

Galéria je otvorená denne od 14.30 do 18.30 a cez víkend od 10.00 do 18.30 hod.

Zvieratká zo šrotu v Šrotparku
17
Galéria
Zdroj: TASR

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM