Jakub Haršany Rôzne

OBRAZOM: V Grassalkovičovej záhrade stoja nevšedné sochy

V rámci medzinárodného podujatia Socha a Objekt XXI. si v Bratislave môžete pozrieť umelecké diela autorov z viacerých krajín.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: V Grassalkovičovej záhrade stoja nevšedné sochy
Zdroj: TASR

Podujatie už typické pre letné mesiace sa v Bratislave organizuje už po dvadsiaty prvýkrát a tento rok predstavuje návštevníkom umenie viac ako 50 umelcov z 11 krajín sveta.

Divákom je teda umožnené obdivovať umenie špecifické pre jednotlivé krajiny. „V rámci medzinárodnej spolupráce sa tiež vytvára príležitosť k bližšiemu spoznávaniu iných kultúr prostredníctvom tak univerzálneho média, akým je výtvarné umenie,“ vysvetľuje hlavný organizátor projektu Viktor Hulík.

Obrovské sochy

Diela sú vystavené na viacerých miestach, jedným z nich je aj Grassalkovičová záhrada v centre mesta. Návštevníci si tak môžu z bezprostrednej blízkosti pozrieť sochárske umenie, ktoré môže v nejednom z nás vyvolať príjemné pocity.

„Pre mnohých je kontakt s výtvarným dielom na ulici či v parku nepoznaným zážitkom, prinášajúcim nové pocity a vnemy,“ poznamenal Hulík.

V Grassalkovičovej záhrade sa nachádzajú veľkorozmerné diela od umelcov zo Slovenska, Českej republiky a Poľska. Okrem exteriérovej časti výstavy sa ďalšie sochárske objekty nachádzajú vo viacerých galériách a výstavných priestoroch.

Diela v ďalších deviatich galériách

Svoje priestory pre tohtoročné podujatie poskytli viaceré galérie v širšom centre mesta. Diela sú umiestnené v Galérii Z, v Galérii mesta Bratislavy, v Galérii Umelka, v Galérii Poľského inštitútu, v Galérii Rakúskeho kultúrneho fóra, v Galérii Bulharského kultúrneho inštitútu, v Galérii Statua, v K.Gallery a v Múzeu Milana Dobeša.

Návštevníci majú možnosť prísť sa pozrieť na nevšedné sochárske objekty či už do galérií alebo do Grassalkovičovej záhrady do 21. augusta.

Socha a objekt
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM