KAW Rôzne Správy

OBRAZOM: V Bratislave cez víkend požehnali vínu. Námestia ožili trhmi aj históriou

Na Svätomartinských dňoch na Primaciálnom námestí sme si pripili mladým vínom, na Rudnayovo námestie zavítala história.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: V Bratislave cez víkend požehnali vínu. Námestia ožili trhmi aj históriou
22
Galéria
Zdroj: Facebook

V centre Bratislavy sa počas víkendu hodovalo. Na Svätomartinských dňoch na Primaciálnom námestí sme si pripili mladým vínom, na Rudnayovo námestí na podujatie s podobným názvom – Staromestské svätomartinské trhy zas zavítala história. Na oboch miestach bolo veselo, znela hudba a návštevníci sa bavili.

Oživili starú prešporskú tradíciu

Rudnayovo námestie vedľa Dómu svätého Martina ožilo príjemnou atmosférou, kultúrou a nádychom minulosti. Staromestské Martinské hody sa mohli pochváliť bohatým programom pre deti aj dospelých. Od piatka do nedele sa ochutnávalo mladé vínko či husacina. Ak ste prišli na námestie v piatok, podarilo sa vám stretnúť aj Martina na bielom koni v dobovom kostýme. V sobotu večer sa deti a ich rodičia a starí rodičia mohli prejsť mestom s lampiónom v ruke.

Zdroj: Ivo Nesrovnal Facebook

Sviatok bratislavského mladého vína

Primaciálne námestie počas víkendu hostilo už deviaty ročník Svätomartinských dní. Návštevníci ochutnali to najlepšie z tohtoročnej ponuky bratislavských vín a uznanlivo kývali hlavou pri degustácii.

V Kaplnke sv. Ladislava v Primaciálnom paláci arcibiskup Zvolenský požehnal mladému vínku z tohtoročnej úrody za účasti primátora Iva Nesrovnala, starostov mestských častí, vinohradníkov, vinárov z Rače, Vajnôr, Nového Mesta a Devína. Potom sa už len spievalo, hralo a pripíjalo kvalitným zlatistým mokom.

Martinský víkend v Bratislave
22
Galéria
Zdroj: Ivo Nesrovnal Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM