OBRAZOM: Pod hradom Devín sa niesla vôňa ríbezlí
Ríbezle a Devín, to jednoducho patrí k sebe. Presvedčiť ste sa o tom mohli na druhom ročníku kulinársko-kultúrneho podujatia Ríbezľový Devín.
Bratislavským Devínom sa v sobotu niesla vôňa ríbezlí. Na podujatí Ríbezľový Devín si návštevníci pripomenuli dlhoročnú tradíciu výroby ríbezľového vína na Devíne.
Ríbezľové kráľovstvo
Okrem pohára skvelého vínka z červených aj čiernych ríbezlí, ste si mohli dopriať aj rôzne dobroty z tohto ovocia – džemy, sirupy, bublaninu, zmrzlinu, dreň či iné výrobky z ribezlí. Nechýbal ani ríbezľový burčiak.
Atmosféru počas dňa spríjemňovala swingová hudba, balkan beats či reggae hity. Pre návštevníkov boli pripravené aj farmárske a remeselné trhy, bazár starožitností, sokoliarsky dvor či medzinárodné stretnutie velocipedistov na historických bicykloch.
Výroba vína na Devíne má dlhoročnú históriu. Pripíjalo sa tu s ním už koncom 19. storočia a tradícia výroby moku z červených bobulí trvá dodnes.