Tomáš Stupavský Rôzne

OBRAZOM: Počas leta prebieha rozsiahla renovácia električkovej dopravy v Bratislave

Obyvatelia Bratislavy sa musia počas tohto leta pripraviť na dopravné obmedzenia, ktoré sa týkajú prevažne električkovej dopravy. Na viacerých dôležitých križovatkách je totiž to naplánovaná rekonštrukcia. Pozrite sa, na akých električkových tratiach v súčasnosti prebiehajú stavebné práce.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Počas leta prebieha rozsiahla renovácia električkovej dopravy v Bratislave
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Magistrát mesta Bratislava sa už dávnejšie rozhodol, že toto leto dá opraviť dôležité električkové trate. Dopravný podnik Bratislava (DPB) výrazne modernizuje svoj vozový park (nové obojsmerné električky) preto je rozumné, že sa vynovujú aj koľaje.

Už začiatkom júna bola opätovne odstavená električková doprava na Hlavnú stanicu. Dôvodom tohto obmedzenia je modernizácia trate na Štefanovičovej ulici v úseku Radlinského – Kýčerského. Ešte v minulom roku bol čiastočne opravený úsek od Kýčerského práve po obratisko na Hlavnej stanici. Rekonštrukciu vrchného úseku zabezpečil DPB.

Viac sa dozviete tu: Nezabudnite! Oddnes sa na Hlavnú stanicu električkou nedostanete

O opravu spodnej časti sa stará mesto, ktoré získalo peniaze z eurofondov. Tento úsek má byť kompletne zrekonštruovaný. Stavebné práce by mali byť ukončené koncom augusta.

Električkou cez Jesenského až v septembri

Od 4. júla prestali jazdiť električky aj na Jesenského ulici. Príčina tejto výluky je kladenie nového električkového triangla na križovatke Štúrová – Jesenského. Novinkou na tomto úseku bude, že sa zmení smer a jazda električiek. Rekonštrukcia má potrvať do septembra.

V stavebných prácach bude zahrnuté odstránenie asfaltových a betónových vrstiev vozovky a koľají. Ďalej sa vymení staré trakčné vedenie a zostávajúca časť električkovej trate bude taktiež zrekonštruovaná.

Nové koľajnice sa budú klásť aj na Štúrovej ulici, čím sa vytvorí električková trať cez Starý most smerom do Petržalky.

Z dôvodu menšej vyťaženosti vozidiel v letných mesiacoch mesto naplánovalo realizovať stavebné práce na križovatke Štúrová – Jesenského práve v letnom období.

Viac sa dozviete tu: Štúrovu ulicu čakajú veľké zmeny! Budú na nej jazdiť električky v oboch smeroch

Opravy električkových tratí
16
Galéria
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM