Adriana Banásová Správy

OBRAZOM: Na výstavbe električkovej trati do Petržalky sa intenzívne pracuje. Stihnú sa práce dokončiť na čas?

Hoci sa práce na výstavbe Nosného systému MHD do Petržalky nachádzajú v záverečnej fáze, termín ukončenia sa rýchlo blíži. Podarí sa dlho očakávaný projekt dokončiť včas?

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Na výstavbe električkovej trati do Petržalky sa intenzívne pracuje. Stihnú sa práce dokončiť na čas?
Zdroj: Dnes24.sk

Vyzerá to tak, že sa Petržalčania tento rok konečne dočkajú dlho očakávanej električkovej trati, spájajúcej Janíkov dvor so Šafárikovým námestím.

Práce sa pomaly blížia do víťazného konca. Na križovatke Jantárova cesta a Bosákova sú už položené koľaje, postavené zastávky, zábradlia aj lavičky, pri Chorvátskom ramene sa môžete prejsť po nových chodníkoch či lávke.

Na projekte sa vzhľadom k termínu dokončenia pracuje denne. Pôvodne sa mali Petržalčania novou električkou cez Starý most odviesť už v auguste, práce sa však nestihli dokončiť. Zhotoviteľ preto stanovil nový termín a to 15. decembra.

Hodnota celého projektu je cca 70 miliónov eur, financovanie je zabezpečené z 85 percent cez fondy EÚ, 10 percent zo štátneho rozpočtu a 5 percent z rozpočtu mesta.

To, v akom štádiu sa výstavba trate nachádza si pozrite v našej fotogalérii.

Prečítajte si tiež: Bratislavská pešia zóna by sa mohla v budúcnosti rozšíriť o Bulvár Štefánikova a Bulvár Mickiewiczova

Výstavba Nosného systému MHD do Petržalky
33
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM