Alexandra Húsková Samospráva

OBRAZOM: Na Palackého ulici pribudli nové stromy

Staré Mesto vysádzalo nové stromy. Počas rekonštrukcie dlažby na Palackého ulici totiž vyrúbali tamojšie stromy, ktoré boli v zlom stave.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Na Palackého ulici pribudli nové stromy
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

S rekonštrukciou ulice v centre mesta sa začalo na začiatku apríla. Pôvodný asfalt nahradí nová dlažba s vodopriepustným podložím. Zároveň prišlo k výrubu stromov z bezpečnostných dôvodov.

Kvôli zlému stavu stromov sa samospráva rozhodla na základe dendrologického posudku odstrániť dohromady osem stromov. „Po tom, ako sa vlani jeden strom na Palackého ulici vyvrátil a padol na zaparkované autá, mestská časť dala posúdiť zdravotný stav všetkých stromov na tejto ulici,“ uviedla samospráva Starého Mesta na svojej internetovej stránke.

Z posudku vyplynulo, že najvhodnejším riešením je staré stromy nahradiť novými, keďže stromy boli poškodené a hrozilo ich bezprostredné vyvrátenie či zlomenie.

V priebehu tohto týždňa začali so sadením dvanástich kusov Jarabiny, pribudne tu aj nový pás zelene. „Tak ako sme avizovali, na ulici pribudli nové, zdravé stromy,“ informovala samospráva. „Pokračovať budeme v blízkej budúcnosti aj kríkovou výsadbou“.

Problémom Palackého ulice i priľahlého námestíčka sú aj zaparkované autá. „Staré Mesto navrhuje riešiť situáciu osadením pevných zábran, nemôže to však urobiť za magistrát. Opakovane sme magistrát na takéto riešenie vyzvali, zatiaľ bez odozvy,“ komentovala staromestská samospráva.

Palackého ulica bezprostredne susedí s Redutou, ktorá sa stane počas predsedníctva Slovenska v Rade EÚ hlavným dejiskom stretávania európskych politikov.

Čítajte viac: Čo prinesie predsedníctvo? Päť mesiacov nebudú centrom Bratislavy premávať električky

Výsadba stromov na Palackého ulici
6
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM