Michaela Katonová Správy

Obratisko električiek na Hlavnej stanici sa rekonštruovalo pred viac ako rokom. Povedali by ste to? Grafity ani odpadky tomu nenasvedčujú

Na obnovenie električkovej dopravy na Hlavnú stanicu čakali obyvatelia mesta tri roky. Viac ako rok po spustení však priestor na nástupištiach reprezentatívne nevyzerá. Na niektoré detaily sa zjavne zabudlo, a tak cestujúcich stále straší roh s grafitmi, obklopený odpadkami. Dočkáme sa nápravy?

Ilustračný obrázok k článku Obratisko električiek na Hlavnej stanici sa rekonštruovalo pred viac ako rokom. Povedali by ste to? Grafity ani odpadky tomu nenasvedčujú
Zdroj: Dnes24.sk

Málokto dnes verí, že Hlavná stanica sa vôbec niekedy dočká sľubovanej a donekonečna odkladanej rekonštrukcie, po ktorej volá už dlhé roky. Nádej obyvateľom mesta svitla v čase, kedy sa magistrát odhodlal revitalizovať aspoň niektoré jej časti. Tri roky trvalo, kým sa sem vrátili električky a zmodernizovalo sa obratisko. Na niektoré detaily sa ale očividne zabudlo.

Už samotná chodba vedúca do priestorov stanice z električkových nástupíšť nevyzerá veľmi atraktívne. Osvetlenie funguje len sporadicky, vo večerných hodinách sa v tomto priestore zdržiava minimálny počet ľudí.

„Obnovili sme električkovú dopravu na Hlavnú stanicu, ktorá bola tri roky zatvorená. Hlavným dôvodom uzatvorenia električkovej trate bol havarijný stav obratiska a problémy s majetkovým usporiadaním,“ uviedol riaditeľ úseku prevádzky a techniky Bronislav Weigl v roku 2014.

Na úseku prebehli tie najnutnejšie opravy. Obratisko a úsek po Kýčkerského ulicu boli v najkritickejšom stave. Počas opravných prác boli vymenené koľajové konštrukcie, koľajový úsek medzi zastávkou nám. Franza Liszta a začiatok obratiska bol zrepasovaný a sfunkčnený.

Zrejme sa však zabudlo na nevzhľadný roh, ktorý je na obratisku blízko pri Žabotovej ulici. Steny sú postriekané grafitmi, na asfalte aj po trávniku sa všade povaľujú cigaretové ohorky alebo obaly od potravín.

Podľa našich informácií sa najmä večer na spomínanom mieste zoskupujú ľudia bez domova, cestujúcim čakanie na električku znepríjemňuje zápach moču. Ak sa niekto spolieha, že sa všetky nedostatky odstránia dlho očakávanou rekonštrukciou, ktorá má byť ukončená tento rok, nebude to také jednoduché. Rekonštrukcia sa totiž ešte ani nezačala a mesto aktuálne premýšľa, ako vypovedať zmluvu s investorom. Tým je v tomto prípade firma Transprojekt.

Viac sa dočítate tu: Dočká sa Bratislava novej Hlavnej stanice? Tento rok vyprší termín na jej obnovu, práce ani nezačali

Grafity na Hlavnej stanici
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM