Rôzne

FOTO: Obnova fasády na Jurkovičovej teplárni je hotová, pracuje sa na jej interiéri

Súčasťou rekonštrukcie Jurkovičovej teplárne je aj výstavba objektu vo vnútri teplárne, vďaka ktorému vzniknú nové priestory určené pre flexibilné kancelárie a verejnosť.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Obnova fasády na Jurkovičovej teplárni je hotová, pracuje sa na jej interiéri
8
Galéria
Zdroj: Penta Real Estate

Spoločnosť Penta Real Estate ukončila v rámci rekonštrukcie národnej kultúrnej pamiatky, Jurkovičovej teplárne, obnovu najvýznamnejšej časti jej fasády – rezného muriva. Zároveň sa výstavba prvej etapy projektu Sky Park dostáva do záverečnej fázy.

Všetky tri rezidenčné veže spolu s novým mestským parkom by mali byť dokončené v prvej polovici budúceho roka.

Jurkovičova tepláreň

Súčasťou rekonštrukcie Jurkovičovej teplárne je aj výstavba objektu vo vnútri teplárne, vďaka ktorému vzniknú nové priestory určené pre flexibilné kancelárie a verejnosť. Tá sa už taktiež začala, pričom plánované ukončenie prác na rekonštrukcii teplárne je koncom tretieho kvartálu 2020. Otvorenie priestoru pre nájomcov a verejnosť je plánované bezprostredne po vydaní právoplatného kolaudačného rozhodnutia.

„Jurkovičova tepláreň bude unikátnym priestorom v celej Bratislave. K jej rekonštrukcii sme pristupovali s maximálnym ohľadom na jej historickú hodnotu a verejné využitie,“ hovorí Juraj Nevolník, výkonný riaditeľ v Penta Real Estate Slovensko. „Zachováme jej industriálny charakter, napríklad plánujeme zakonzervovať pôvodný žeriav v turbínovej hale a umiestniť ho do novej polohy pod strechou, kde bude tvoriť dominantu priestoru,“ dodáva.

Komplexná rekonštrukcia budovy Jurkovičovej teplárne si vyžiada investíciu viac ako 11 miliónov eur. Bratislava24.sk informoval Gabriel Tóth z Penta Real Estate.

Obnova fasády na Jurkovičovej teplárni je hotová
8
Galéria
Zdroj: Penta Real Estate

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM