Správy Samospráva

Obnova električkovej radiály v Karlovej Vsi si vyžiada výrazné dopravné obmedzenia

Pripravovaná rekonštrukcia Dúbravsko-Karloveskej električkovej radiály prinesie nemalé dopravné obmedzenia. Upozorňuje na to bratislavská Karlova Ves.

Ilustračný obrázok k článku Obnova električkovej radiály v Karlovej Vsi si vyžiada výrazné dopravné obmedzenia
5
Galéria
Zdroj: TASR

Bratislavská mestská časť Karlova Ves avizuje výrazné dopravné obmedzenia pri obnove radiály. Podľa starostky mestskej časti Dany Čahojovej je preto potrebné, aby hlavné mesto pripravilo verejnú prezentáciu. „Obyvateľov treba informovať o rozsahu dopravných obmedzení počas rekonštrukcie električkovej trate a o riešení náhradnej autobusovej dopravy,“ povedala.

Namiesto električiek autobusy

Na bratislavskom magistráte sa uskutočnilo rokovanie o zabezpečení dopravy počas rekonštrukcie električkovej radiály. Električková doprava bude v čase rekonštrukcie trate nahradená autobusovou. Modernizácia sa dotkne aj trolejbusovej dopravy na Dlhé diely, ktorá bude počas modernizácie križovatky Molecova a meniarne tiež obmedzená.

„Pocítia to aj vodiči osobných áut, pretože pre stavebné procesy a vyhradenie jazdného pruhu pre náhradnú autobusovú dopravu budú na uliciach Karloveská, Botanická a Nábrežie arm. Gen. L. Svobodu zabraté jazdné pruhy,“ priblížila Zuzana Čavajdová z komunikačného oddelenia karloveského miestneho úradu.

Termín začatia rekonštrukcie stále nejasný

Termín začiatku stavebných prác je podľa mestskej časti stále nejasný. Karlova Ves tvrdí, že z dôvodu čo najrýchlejšieho dokončenia stavebných prác ju hlavné mesto žiada o povolenie vykonávať práce nepretržite, čiže aj v dňoch pracovného pokoja a v nočných hodinách. „Karlova Ves požaduje, aby bol projekt organizácie výstavby a organizácie dopravy predstavený verejnosti,“ podotkla starostka.

Čahojová a mestský poslanec Branislav Kaliský minulý týždeň upozornili, že s rekonštrukciou električkovej radiály v Karlovej Vsi sa tento rok nezačne. Podľa starostky totiž nejde všetko podľa plánu.

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal vníma informácie o termínoch začatia rekonštrukcie ako špekulácie. „Hovoriť lehoty je nesprávne, pretože sú v tejto situácii procesy, ktoré mesto nedokáže ovplyvniť, a to je napríklad verejné obstarávanie,“ povedal. Mesto podľa jeho slov už má potrebné povolenia a čaká na ich právoplatnosť, aby mohlo finálny projekt predložiť ministerstvu dopravy na schválenie.

Dúbravsko-Karloveská električková radiála
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM