Rôzne Správy

Objavujte Záhorie na dvoch kolesách: Odvezie vás tam CYKLOBUS

Tri linky sa začínajú v Malackách a dve v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Objavujte Záhorie na dvoch kolesách: Odvezie vás tam CYKLOBUS
Zdroj: TASR/Dano Veselský

V sobotu 29. apríla začnú v Bratislavskom a Trnavskom kraji premávať cyklobusy. Regionálne autobusy vybavené nosičmi bicyklov budú po vybraných destináciách Záhoria premávať počas víkendov.

Cestujte autobusom a bicyklom

Rozšírená víkendová preprava šiestich bicyklov cyklobusmi na trasách vybraných regionálnych autobusových spojov dopĺňa štandardnú možnosť prepravy maximálne dvoch bicyklov v priestore vyhradenom pre kočíky alebo invalidné vozíky na všetkých regionálnych spojoch, ktorá je počas sobôt, nedieľ a sviatkov bez časového obmedzenia.

Kombinované cestovanie autobusom a bicyklom je pozitívnym trendom, ktorého obľuba medzi cestujúcimi postupne rastie. Očakávame, že ponuka víkendových regionálnych spojov vybavených cyklonosičmi si počas nadchádzajúcej sezóny nájde nových fanúšikov, a preto sme rozšírili počet autobusov s touto doplnkovou výbavou,“ uviedol hovorca spoločností Arriva na Slovensku Peter Stach.

Tri linky sa začínajú v Malackách a dve v Bratislave. Linky premávajú do Borinky, Vysokej pri Morave, Suchohradu, Borského Sv. Jura a Bílkových Humeniec.

Službu zabezpečuje dopravca v spolupráci s Bratislavským samosprávnym krajom ako objednávateľom verejnej dopravy v rámci Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK).

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM