Tlačové správy Tlačové správy

Objavte vášeň pre dobré jedlo

Predstavte si piknik s rodinou alebo priateľmi pod toskánskym slnkom. Čerstvé chrumkavé bagety, lahodná sušená šunka, voňavé paradajky, mäkká mozzarella, čerstvé maslo, kvalitný olivový olej… Už sa vám zbiehajú slinky?

Ilustračný obrázok k článku Objavte vášeň pre dobré jedlo
Zdroj: Media&Communication Consulting

Taliani vášnivo milujú dobré jedlo, či už ho pripravujú, alebo vychutnávajú v kruhu svojich blízkych. Žiadne zložité kombinácie, žiadna komplikovaná príprava – len pár kvalitných surovín a skvelý, jednoduchý pokrm je na svete. Objavte s novým Bertolli svoju vášeň pre dobré jedlo v duchu najlepších talianskych tradícií. Vaša vlastná chuť rozhodne, čo k tomu bude najlepšie – tak skúšajte a vychutnávajte!

Bruschetta s burratou, paradajkami a balzamikovou redukciou
Ingrediencie:
- 6 plátkov bagety alebo iného talianskeho chleba
- Bertolli s maslom a olivovým olejom
- strúčik cesnaku
- 300 g burraty (alebo mozzarelly)
- kokteilové paradajky
- olivový olej
- hrsť čerstvej bazalky
- balzamiková redukcia
- morská soľ, čerstvo mleté čierne korenie

Burratu vytiahnite z chladničky aspoň 20 minút pred servírovaním. V izbovej teplote vynikne jej sladko maslová chuť a bude mäkšia.
Paradajky pokrájajte na polovice či štvrtiny, zakvapnite olivovým olejom a premiešajte so soľou a čerstvo namletým čiernym korením.
Bagetu alebo iný taliansky chlieb nakrájajte diagonálne a opečte v rúre alebo na rozpálenom grile do zlatohneda. Potrite výdatne strúčikom cesnaku. Mierne vychladené plátky pečiva potrite Bertolli s maslom a olivovým olejom a postupne ukladajte ďalšie ingrediencie. Najskôr burratu, potom paradajky, ozdobte lístkami bazalky a nakoniec dochuťte balzamikovou redukciou. Podávajte s úsmevom :)

Tipy:

  • Pokiaľ máte v okolí Taliana, určite si od neho vyžiadajte práve burratu. Ide o mäkký čerstvý syr pripomínajúci roztomilé vrecko. Vonkajšia pevnejšia vrstva je naplnená smotanou a malými, akoby natrhanými kúskami syrovej hmoty. Chuť je veľmi lahodná, maslová a návyková.
    • Balzamikovú redukciu kúpite už hotovú alebo si ju sami pripravte prevarením 1 dielu skaramelizovaného cukru s 1,5 dielu octu aceto balsamico. Redukcia vydrží v chladničke až 1 rok.
    • Odporúčame kombináciu so suchým bielym vínom s kvetinovou arómou, akým je napríklad lahodné Pinot grigio z benátskej vinárskej podoblasti Breganze.
    • Bertolli s maslom a olivovým olejom je unikátny produkt – lahodná zmes v sebe spája chuť klasického masla s tým najlepším z olivového oleja. Bertolli s maslom a olivovým olejom má predovšetkým skvelú chuť, a to aj v jemne slanom variante, a navyše sa ľahko rozotiera.
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM