Rôzne

Obchodný reťazec Carrefour na Slovensku končí. Zatvoril aj poslednú predajňu v Petržalke

V hypermarkete sa už niekoľko rokov nedal urobiť poriadny rodinný nákup. Plocha obchodu sa postupne „scvrkávala“ a sortiment bol poriadne oklieštený.

Ilustračný obrázok k článku Obchodný reťazec Carrefour na Slovensku končí. Zatvoril aj poslednú predajňu v Petržalke
4
Galéria
Zdroj: TASR

Nedávno sme vás informovali o zatvorení prevádzky Carrefour v OC Polus, rovnaký osud pred pár dňami postihol aj predajňu v Petržalke, ktorá bola poslednou na Slovensku.

Dlhodobé problémy

Carrefour prišiel na Slovensko pred 17 rokmi a rýchlo sa stal obľúbeným cieľom nakupujúcich. Dlhodobé problémy však vyústili do zatvorenia prevádzky v OC Polus (v decembri 2017) a teraz aj v petržalskej Danubii.

Obchodný reťazec mal veľké problémy a ako píše web hnonline.sk, nepomohla mu ani reštrukturalizácia a finančná pomoc od nového investora Jozefa Špirka. V roku 2016 sa obchod akoby znova „nakopol“ a regály sa začali zapĺňať tovarom, firma však mala stále značné dlhy voči štátu aj veriteľom.

Minulý rok už obchodný reťazec začal svoje predajne na Slovensku zatvárať. V decembri prišla na rad predajňa v Poluse, kde ste mohli nakúpiť od roku 2000 a 19. januára zatvorili aj predajňu v petržalskej Danubii.

Začiatok konca Carrefouru odštartoval tým, že dodávateľom došla trpezlivosť a tovar si chodili brať naspäť priamo z regálov. Vadili im totiž príliš vysoké pokuty zo strany reťazca. Problémy nakoniec vyústili do obrovských dlhov reťazca voči dodávateľom.

Carrefour
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM