Adriana Banásová Správy

Obce Edelstal, Kittsee, Pama či Deutsch Jahrndorf by mala s Bratislavou spájať nová autobusová linka

Téma nového autobusového prepojenia medzi zadunajskými mestskými časťami Bratislavy a prihraničnými obcami v rakúskom Burgenlande sa dostala do akčného plánu slovensko-rakúskeho prihraničného projektu BAUM pre budúcu spoluprácu.

Ilustračný obrázok k článku Obce Edelstal, Kittsee, Pama či Deutsch Jahrndorf by mala s Bratislavou spájať nová autobusová linka
Zdroj: TASR

Potvrdila to hovorkyňa hlavného mesta SR Ivana Skokanová.

>„V súčasnosti je záujem zo strany obcí Edelstal, Kittsee, Pama, Deutsch Jahrndorf o zriadenie novej autobusovej linky, ktorá by ich spájala s Bratislavou,“ uviedla Skokanová s tým, že zadunajské mestské časti Bratislavy – Jarovce, Rusovce a Čunovo majú tiež záujem o spojenie s rakúskou obcou Kitsee.

„Zriadenie a prevádzkovanie potenciálne novej linky zo strany Bratislavy je však dlhším procesom, sú potrebné ďalšie rokovania, aby sa začala príprava analýz zo strany Dopravného podniku Bratislava a preverovanie možného financovania,“ spresnila Skokanová s tým, že takúto dopravnú linku môže zriadiť obec, mesto, kraj alebo súkromný prepravca.

Prečítajte si tiež: Rakúska obec Edelstal s pätinou Slovákov chce lepšie spojenie s Bratislavou

Autobusová linka č. 901, ktorá spája Bratislavu s rakúskymi pohraničnými obcami Hainburgom a Wolfsthalom, má platnú licenciu do roku 2018 a dovtedy bude premávať za súčasných podmienok. Prevádzkuje ju Dopravný podnik Bratislava a náklady na linku sú hradené z cestovného.

Prečítajte si tiež: RegioJet odchádza z trasy Bratislava-Košice

ilustračná foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM