Ľuba Lesná Krimi

Polícia rozložila gang sýkorovcov: Obvinili 18 ľudí

Vzatie do väzby Františka B., ktorý je považovaný za jedného z bossov zločineckej skupiny sýkorovcov, je výsledkom dvojročnej práce polície. Zločinecká skupina pôsobila na území Bratislavského kraja.

Ilustračný obrázok k článku Polícia rozložila gang sýkorovcov: Obvinili 18 ľudí
Zdroj: TASR

Zástupca riaditeľa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Martin Krčmárik vysvetlil, že gang získaval peniaze z obchodovania s drogami. „Takéto príjmy používala aj na podporu niektorých členov zločineckej skupiny, ktorí sú trestne stíhaní v iných konaniach, polícia po nich pátra a sú na úteku,“ podčiarkol.

Polícii sa podarilo zadržať Františka B. a ďalších štyroch ľudí. Všetkých obvinili, ale dvaja z nich budú stíhaní na slobode. František B. a ďalší dvaja členovia skupiny skončili na základe rozhodnutia sudcu Špecializovaného súdu vo väzbe.

18 sýkorovcov už obvinených

Vysvetlil, že momentálne je obvinených už 18 členov skupiny sýkorovcov. Z nich sú traja vo väzbe a dvaja sú už vo väzení odsúdení za inú trestnú činnosť. Všetci sú obvinení zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Navyše, štyri z nich sú obvinení aj z majetkových podvodov a lúpeží a 13 zase z predaja drog.

Prvé zatýkanie v januári minulého roka

Polícia po prvý raz voči skupine zasiahla v januári minulého roka, keď zadržala 12 ľudí. Deviatich z nich obvinila z predaja drog. Pri policajnej akcii vtedy zadržala aj drogy, peňažnú hotovosť vo výške 99.000 eur a viaceré strelné zbrane a strelivo v legálnej držbe, pripomenul Krčmárik.

Neskôr sa polícii podarilo obviniť z majetkovej trestnej činnosti ďalších štyroch členov skupiny.

Boss František B.

František B. je považovaný za jedného z posledných žijúcich bossov bratislavskej skupiny sýkorovcov. Jeho meno sa objavilo aj v prvých mafiánskych zoznamoch, ktoré pred rokmi unikli z polície.

S Františkom B. a ďalšími obžalovanými už viac ako štyri roky prebieha proces na Okresnom súde Bratislava III v kauze údajného vymáhania poplatkov od majiteľa dnes už neexistujúcej bratislavskej krčmy U Matúša. V prípade je obžalovaných dovedna päť osôb.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM