KAW Kultúra

O výstavu holandskej výtvarníčky v Danubiane je obrovský záujem

Výtvarníčka z Amsterdamu predstavuje v Bratislave nielen svoje obrazy, ale aj kostýmy a fotografie scén v divadle. Odhaľuje aj zákulisie svojej tvorby.

Ilustračný obrázok k článku O výstavu holandskej výtvarníčky v Danubiane je obrovský záujem
Zdroj: Dnes24.sk

Prvú tohtoročnú veľkú výstavu v Danubiane Meulensteen Art Museum „Svet Gertrud D, Panta Rhei“, ktorú otvorili 19. marca v spolupráci s holandským veľvyslanectvom, videlo viac ako 10 tisíc návštevníkov. Potvrdil to riaditeľ Danubiany Vincent Polakovič.

„Návštevnosť je fantastická, nás samotných takýto záujem veľmi milo prekvapil,“ uviedol Polakovič. Výtvarníčka z Amsterdamu, ktorá predstavuje v Bratislave nielen svoje obrazy, ale aj kostýmy a fotografie scén v divadle, odhaľuje aj zákulisie svojej tvorby.

Obdobie pôsobenia v divadle, najprv ako herečky, neskôr návrhárky kostýmov a výpravy podnietilo jej orientáciu na výtvarné umenie. Maľovaniu sa začala venovať začiatkom deväťdesiatych rokov dvadsiateho storočia. Od počiatočnej figuratívnej tvorby postupne prešla k abstraktnej maľbe založenej na farebných a formových princípoch.

Kurátorom výstavy „Svet Gertrud D, Panta Rhei“, ktorú si budú môcť návštevníci pozrieť v priestoroch Danubiany do nedele 12. júna, je Kees van Twist, holandský novinár a niekdajší riaditeľ Múzea Groninger. Múzeum umenia v holandskom meste Groningen, ktoré vystavuje moderné a súčasné umenie miestnych, národných a medzinárodných umelcov, bolo otvorené v roku 1874.

Čítajte aj: Bratislavčanov čaká víkend nabitý rôznymi podujatiami

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM