Maros Palesch Rôzne

O všetkých rozhodnutiach sú občania informovaní

Vážne rozhodnutia sa robia na pôde bratislavského mestského zastupiteľstva (MsZ) a o všetkých sú informovaní občania mesta. Ako pozitívny príklad zmeny a otvorenej samosprávy po komunálnych voľbách v novembri 2010 to dnes uviedol na tlačovej besede k

„Zverejňujeme všetky rozhodnutia na internetovej stránke, aj nad rámec zákona tak, ako sme to prisľúbili,“ uviedol. Ftáčnik dodal, že najmä Deň otvorených dverí u primátora poukazuje na to, ako dlho bývalé vedenie nekomunikovalo s bežnými občanmi. Vzťahy s občianskymi združeniami, iniciatívami a aktivistami považuje za otvorené. Mesto sa otvorilo občanom, zdôraznil primátor.

V oblasti dopravy za pozitívum považuje, že mestskí poslanci schválili, aby Bratislava mala možnosť sa uchádzať o peniaze z Európskej únie na nosný systém MHD a koľajovú dopravu v mestskej časti Petržalka. O ďalšom postupe bude rozhodovať MsZ, dodal. Rovnako pracuje na riešení na magistráte pred voľbami avizovaný hlavný dopravný inžinier a v príprave je poradný orgán pre cyklistickú dopravu.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM